IKEA ove igračke povlači s tržišta: "Što prije ih uklonite od djece"

Foto: IKEA

IKEA poziva kupce koji su kupili igračke "LATTJO palice za bubnjeve" ili "LATTJO drvene udaraljke" da ih što prije uklone iz dosega djece i vrate uz puni povrat novca.

U priopćenju navode kako se proizvodi povlače radi mjera predostrožnosti.

"Zaposlenici u robnim kućama IKEA prijavili su kako postoji mogućnost da se gumena kuglica na kraju palice za bubnjeve odvoji od same palice. Odvojena gumena kuglica može privući pažnju djece, a u najgorem slučaju postoji opasnost od gušenja. IKEA je testirala oba proizvoda i rezultati su zadovoljili sve važeće sigurnosne standarde za igračke, međutim tijekom naknadne istrage IKEA je otkrila rizike koje navedeni standardi ne pokrivaju", poručuju iz kompanije.

Istaknuli su kakodo sada nije prijavljena niti jedna netzgoda s navedenim proizvodima.

"Djeca za vrijeme igre ne razmišljaju o sigurnosti, stoga to moramo činiti mi prilikom razvijanja proizvoda. Način razmišljanja u tvrtki IKEA je jednostavan - prodajemo samo proizvode koje bismo dali i vlastitoj djeci na korištenje. Zato smo, unatoč činjenici da su oba proizvoda zadovoljila sve standarde o sigurnosti igračaka, LATTJO palice za bubnjeve i LATTJO drvene udaraljke odlučili povući iz prodaje radi mjera predostrožnosti, kako bismo izbjegli mogućnost bilo kakvih nezgoda", objasnila je Cindy Andersen, menadžer razvoja dječjeg asortimana u tvrtki IKEA.

LATTJO palice za bubnjeve i LATTJO drvene udaraljke bile su dio asortimana u svim robnim kućama IKEA od 1. studenog 2015.  Vratiti se mogu u bilo koju robnu kuću IKEA bez računa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.