I kumice s Dolca podržale studente s Filozofskog

STUDENTI diljem Hrvatske i danas nastavljaju s prosvjedima. Studenti sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta će u 11.45 sati na Trgu bana Josipa Jelačića izvesti umjetničko - aktivistički performans "5 do 12" s ciljem solidarizacije građana u postizanju cilja besplatnog obrazovanja.

U svom dnevnom priopćenju odaslanom medijima, Nezavisna studentska inicijativa za pravo na besplatno obrazovanje FFZG-a zahvalila se kumicama s Dolca na podršci i donacijama. Naime, kumice su jučer oko podneva studentima dale svoju podršku na jedini način na koji su mogle - donirale su im voće i novac za hranu kako ne bi bili gladni dok prosvjeduju.

Za angažiranje kumica je, kako stoji na službenom blogu studenata prosvjednika s Filozofskog fakulteta u Zagrebu - www.slobodnifilozofski.bloger.hr, najzaslužniji profesor Mikulić s Odsjeka za filozofiju, koji je nedjeljno jutro proveo na Dolcu te je razgovarao s prodavačima voća i povrća i u ribarnici, a također i s kupcima.

Identificirajući se pokazivanjem osobne iskaznice, profesor Mikulić zamolio je sve s kojima je razgovarao za malu donaciju u obliku voća ili novca. Sakupio je pet kilograma različitog voća, malu mjericu svježeg sira, peciva i nešto novca, a potom je to proslijedio zahvalnim studentima koji posljednjih tjedan dana okupiraju zgradu fakulteta.

I.M.
Foto: Damjan Tadić/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.