HTV poslao ispriku Novoj TV jer su im ukrali izjave premijerke Kosor i ministra Šimonovića

ČINI se nema kraja aferama s Prisavlja koje posljednjih tjedan dana sustižu jedna drugu. Nakon neprimjerene izjave glavnog ravnatelja Vanje Sutlića zbog koje mu se trese stolica na HRT, do izjava i reakcije na splitskog gradonačelnika Željka Keruma, kupnje jahte pa do ustaške zastave urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak Srzić, danas se javna televizija dodatno osramotila isprikom jednoj privatnoj televiziji.

Roemer: Poslali smo ispriku

Naime, HTV je uspio "pokrasti" izjave članova Vlade i to premijerke Jadranke Kosor i ministra pravosuđa Ivana Šimonovića, a vezano uz topničke dnevnike od Nove TV. Izjave su prikazali kao svoje ekskluzivne vijesti koje su prenosili hrvatski mediji navodeći HTV kao izvor. Incident nam je potvrdio glasnogovornik HRT-a Janos Roemer koji je nakon našeg upita o "krađi" proveo internu istragu na Prisavlju.

"Dogodila nam se pogreška prilikom objave teksta za koji pitate, nadležni djelatnik koji je za nju kriv bit će sankcioniran i kolegama s Nove TV već je poslana isprika. Dakako da HRT poštuje autorska prava i ne opravdavamo prenošenje informacija bez navođenja izvora", rekao je Roemer o incidentu.

Banski dvori bez HTV-a

Točnije rečeno vijest je prvi preoteo portal Hrt.hr, i to 19. listopada pod nazivom "Administrativna istraga Vlade" gdje se nigdje ne navodi izvor navedenih informacija i izjava koje su objavljene na konkurentskoj televiziji dan ranije.

S Nove TV kažu da je ekipa Nove TV bila u Banskim dvorima uoči i nakon zasjedanja Savjeta za suradnju s Haškim sudom, snimila izjave ministra Ivana Šimonovića te premijerke Jadranke Kosor, a iste se navode bez navedenog izvora na HTV-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.