HTV izbacio najavljeni prilog o umirovljenici koja je tužila Sanadera

PREDSJEDNIK Vlade, kao ni šef HDZ-a, Ivo Sanader nije kandidat na ovim lokalnim izborima, a često kada ide u svojstvu šefa Vlade voli više puta naglasiti kako nije riječ o izbornoj kampanji. No, "revni i pravovjerni" tumači želja vladajuće stranke na Prisavlju ocijenili su da neće emitirati prilog o 50-godišnjoj umirovljenici iz Zagreba, Ankici Krajnović, koja je odlučila tužiti premijera Ivu Sanadera zbog nanošenja duševnih boli, jer to nije u skladu predizbornih pravila! 

Tema je dio predizborne kampanje!

Krajnović, je podsjetimo, nakon gledanja saborske sjednice dovedena, kako sama kaže, na rub depresije! Ona je tako tužila premijera, a ne šefa stranke, nakon njegova nastupa u Saboru. Sanaderovo ponašanje po njenoj ocjeni opasno je "po zdravlje šire društvene zajednice, a posebice djece".

Prilog o umirovljenoj medicinskoj sestri i njenoj tužbi najavljen je u emisiji Dossier.hr, a još tijekom dana najava se mogla vidjeti i na teletekstu HTV-a. No kako neslužbeno saznajemo, urednica Informative na HTV-u Hloverka Novak Srzić uspješno je isposlovala da se prilog ne emitira!

"U Informativnom programu HTV-a procijenjeno je da je ta tema dio predizborne kampanje (ili njezin nastavak; naravno da se pritom ne ulazi u osobne motive gđe Krajnović koje, dakako, poštujemo, nego u način na koji se pojedina činjenica u medijima upotrebljava) i da utoliko u predizborno vrijeme, u kojem HRT kao nacionalni javni elektronički medij mora djelovati prema posebnim pravilima, u tome ne možemo sudjelovati", rekao je glasnogovornik HTV-a Janos Roemer objašnjavajući odluku s Prisavlje dodajući kako su programska pravila u vezi s lokalnim izborima objavljena na internetskim stranicama HTV-a, a temelje se na zakonskim propisima koji reguliraju ta pitanja.

Nije cenzura, nego...

Štoviše, Roemer naglašava kako se odluke na HTV-u često znaju nazivati cenzurom, što ide na štetu te kuće, dok se u ostalim redakcijama "donosu deseci takvih uredničkih odluka koje se ne nazivaju cenzurom".

No, bez obzira na sve, s obzirom da ni premijer, kao ni šef vladajuće stranke nisu kandidirani na lokalnim izborima ostaje kranje upitna odluka Prisavlja, posebice stoga što je priča o umirovljenici izašla u svim ostalim medijima. Nitko osim HTV-a nije procijenio da je riječ o predizbornoj kampanji.

Pitamo se na kraju, hoće li HTV donijeti istu odluku i u subotu kada će ministri na dan predizborne šutnje puštati u promet obje cijevi tunela Mala Kapela i Sveti Rok na autocesti A1.

I. Ćimić
Foto: Saša Midžor Sučić, Bruno Konjević (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.