Hrvatski telekom objavio da uvodi optiku u 14.000 kućanstava Velike Gorice

Ilustracija: 123rf

HRVATSKI Telekom (HT) ulaže 29 milijuna kuna u spajanje 14 tisuća kućanstava Velike Gorice na optiku, objavili su u utorak iz te tvrtke.

HT je, kako se navodi u priopćenju, započeo s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području grada Velike Gorice, što će građanima omogućiti gigabitne brzine.

Brzine od 100 megabita u sekundi

Projekt vrijedan približno 29 milijuna kuna omogućit će spajanje 14 tisuća kućanstava na ultra brzi internet uz brzine veće od 100 megabita u sekundi, a u budućnosti će te brzine ići i preko jednog gigabita u sekundi.

Realizacijom projekta, kako se ističe, unaprijedit će se uporaba naprednih digitalnih proizvoda i usluga poput e-građana, e-škole, e-zdravlje, e-parking i ostalih projekata iz domene pametnih gradova, za čije korištenje su potrebne velike pristupne brzine.

"Optičke mreže do kućanstava bez sumnje omogućuju najkvalitetniji i najbrži pristup internetu i sastavni su dio digitalizacije društva, povećanja gospodarske konkurentnosti i kvaliteta života", kazao je član Uprave HT-a za tehniku i informacijsku tehnologiju Boris Drilo.

"HT ove godine i u izazovnom poslovnom okruženju nastavlja s investicijskim planovima čemu svjedoči i rekordni, 60-postotni rast u pokrivanju hrvatskih kućanstava optikom koji planiramo realizirati ove godine “, izjavio je Drilo.

U priopćenju se prenosi i izjava gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je kazao kako je suvremena komunikacijska infrastruktura velikih brzina jedan od najvažnijih preduvjeta gospodarskog razvoja i privlačenja investicija, ali je važna u i drugim sferama društvenih aktivnosti, posebice obrazovanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.