Hrvatski nadriliječnik u Srbiji zaradio milijun eura varajući oboljele od raka!

56-GODIŠNJI hrvatski državljanin Nenad Roso, koji se u Zagrebu rodio kao Nenad Brkić, uhićen je u Srbiji zbog prijevare kojom je navodno zaradio barem milijun eura. Roso a.k.a. Brkić se, prema pisanju Pressa, predstavljao kao liječnik koji može izliječiti rak, za što je od svojih pacijenata uzimao velike svote novca. Roso je uhićen u svojoj "ordinaciji" u Beogradu zajedno s električarom Željkom Šeatovićem, koji mu je proizvodio uređaje za "liječenje" raka i leukemije.

Svojim se pacijentima Roso predstavljao kao doktor alternativne medicine i "specijalist ortomolekularne discipline", a ljude koje boluju od raka čak je nagovarao da prekinu s kemoterapijom i počnu koristiti njegove metode čime ih je doveo u životnu opasnost! Svoje usluge Roso je naplaćivao od nekoliko stotina do nekoliko tisuća eura, a jednoj je poznatoj folk pjevačici navodno naplatio čak 50.000 eura!

Prodavao "svemogući preparat" za 10.000 eura

"Ukoliko se dokaže da su Roso i Šeatović građane nagovarali da prekinu kemoterapiju, oni će odgovarati za mnogo teža djela nego što je klasična prijevara", tvrdi Pressov anonimni izvor. Roso se inače reklamirao ne više televizijskih kanala u Srbiji, a policija je pokrenula istragu protiv njega nakon što su dobili više dojava od ljudi koje je prevario.

"U svojim se emisijama Roso reklamirao prilično dugo pa pretpostavljamo da je prevario velik broj građana. Tek kad se svi jave ćemo moći sa sigurnošću reći koliku je dobit ostvario", kaže inspektor Dragan Milovančević, a Pressov anonimni izvor tvrdi kako je Roso nekolicini slavnih osoba koje je liječio prodavao "svemogući čudotvorni preparat" po cijeni od 10,000 eura!

U mladosti bio prvak Jugoslavije u body buildingu

Nenad Roso je u Zagrebu kao Nenad Brkić rođen 1953. godine, a u mladosti se bavio body buildingom, te je čak bio prvak Jugoslavije u tom sportu. Posljednjih godina prebacio se na "alternativnu medicinu" i ljudima koji su bolovali od najtežih oblika raka nudio lažnu nadu da će ih izliječiti. Osim što je imao ordinaciju u Beogradu, Roso je poslovao i u Republici Srpskoj gdje mu je baza bila u Bijeljini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.