Hrvatski laburisti održali završni skup: "Vjerujte u laburiste, borit ćemo se za vas"

Foto: FAH

HRVATSKI laburisti - stranka rada održali su u četvrtak završni predizborni skup na kojemu je predsjednik stranke Tomislav Končevski izrazio očekivanje da će u Hrvatskome saboru stranka osvojiti mandate, odnosno osigurati bar klub zastupnika, te poručio biračima da vjeruju u laburiste jer će se oni stvarno boriti za njih.

"Mislim da smo svojim radom u Hrvatskome saboru pokazali da znamo raditi i da se jedini borimo za vrijednosti za koje se više nitko ne bori - prava radnika. Protiv smo rasprodaje državne imovine i korpucije. To su naše tri temeljne vrijednosti i to smo pokazali, predložili smo više od 30 zakonskih prijedloga i podnijeli više od 300 amandmana. Radili smo, radit ćemo i dalje", poručio je Končevski dodavši kako očekuje da građani Zagreba i cijele Hrvatske podrže rad laburista.

Najavio je kako će laburisti, nakon izbora, ako osvoje mandate, jako dobro razmisliti s kime će koalirati, ali i istaknuko kako znaju da će to morati jer, kako je rekao, "nismo od onih koji govore da neće ni s kime, a na kraju se prodaju". Vidjet ćemo, rekao je Končevski,  tko će podržati naše vrijednosti i ako će nas trebati morat će ih prihvatiti. 

"Ali, sve se svodi na neku lakrdiju i opet će biti pat pozicija", smatra Končevski. Po njegovu sudu, nisu imali poštenu predizbornu utrku, jer oni koji rade ankete i sučeljavanja nisu uključili sve stranke i to je diskriminacija.

Končevski: Svi bi trebali imati šansu

"Birači se usmjeravaju na dva bloka i njihova dva podbloka, kćeri i sinove Most i Živi zid i anketama se usmjeravaju glasači kako glasuju. To je nedopustivo, jer bi svi trebali imati istu šansu", poručio je Končevski.

Nezavisni kandidat Zorislav Antun Petrović istaknuo je kako treba čuvati nacionalno bogatstvo Hrvatske i da ga se ne smije podcjenjivati i uništavati, a najveće nacionalno bogatstvo u svakoj zemlji je rad, pa je stranka rada za njega bio logičan izbor. Laburistima sam se odlučio pridružiti, jer je to stranka bez afera i ima čiste račune i ruke i stranka koja kontinuirano radi za dobrobit malog čovjeka.

Nosteljica liste u I. izbornoj jedinici Hrvatskih laburista Vlasta Medar istaknukla je važnost provedbe strategije za borbu protiv siromaštva kao važan dokument u koji je uključena i demografija i nova radna mjesta, zaustavljanje rasprodaje resursa i poduzeća i borba protiv korupcije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.