Došen: Horvatinčiću se u pritvoru pogoršalo zdravstveno stanje



"OBDUKCIJSKI nalaz još nije stigao", tvrdi Velimir Došen, odvjetnik Tomislava Horvatinčića. Naime, u dnevnom tisku su se danas pojavile informacije da Talijan u čiju se jedrilicu Horvatinčić zabio svojim gliserom nije poginuo odmah nakon sudara, već je zadobio teške ozljede od kojih je ubrzo preminuo.

Ukoliko je to točno, radi se o informaciji koja će dodatno otežati Horvatinčićev položaj, s obzirom da ga se tereti i zbog nepružanja pomoći unesrećenim Talijanima. Došen, međutim, tvrdi da ne zna odakle medijima takve informacije.

"Istražni sudac Branko Ivić rekao je da nije dobio nalaz obdukcije, ali da mu je obducent kazao kako je kod Talijana uslijedila trenutačna smrt", tvrdi Došen, koji je na Županijskom sudu u Šibeniku jutros pokupio sudske spise.

Horvatinčiću loše zbog raka kojeg je prebolio prije 20 godina?!

Došen se također požalio da se Horvatinčiću u pritvoru pogoršalo zdravstveno stanje. Odvjetnik tvrdi da je Horvatinčić prebolio rak kostiju, pa mu nije baš najugodnije u ćeliji koju dijeli s još osam ili devet zatvorenika.

Spomenimo i to da je spomenuti karcinom Horvatinčić prebolio prije 20-ak godina. No, njegovi odvjetnici tvrde da i dalje zbog toga pije lijekove, te strahuju da bi mu se bolest mogla vratiti zbog stresa koji mu pritvor pričinjava.

Horvatinčiću je, podsjećamo, određeno mjesec dana pritvora. Iza rešetaka će zagrebački poduzetnik ostati dok se ne ispita 15 svjedoka čije je saslušanje tražio DORH. Vještačenje autopilota, kojeg Horvatinčić krivi za sudar, još nije obavljeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.