HNS-ovac o Plenkoviću: "Da sam ja predsjednik Vlade, Kuščević bi bio teret"

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

ŽUPAN Međimurske županije Matija Posavec, inače visokopozicionirani HNS-ovac, odgovorio je na pitanje zašto se nije pojavio na obilježavanju Dana antifašističke borbe u Brezovici kao izaslanik Kolinde Grabar-Kitarović te komentirao je li ministar Kuščević teret vladajuće koalicije.

"Razlog nedolaska u Brezovicu je čisto neke druge naravi nego što drugi imputiraju da politika ima veze s time. Ja sam i prošle godine bio izaslanik predsjednice. Ove godine dogodile su se neke druge stvari i bio sam spriječen doći", kazao je Posavec za N1.

Na pitanje je li mogući razlog nedolaska to što se njegovo pojavljivanje ne bi protumačilo kao podrška aktualnoj predsjednici, Posavec je to negirao kazavši da nikada nitko, koliko god se dugo bavio politikom, nije utjecao na njega.

"Predsjednica je institucija, institut predsjednika je delegirao mene jer u Međimurju živimo i dišemo antifašističke vrijednosti. Ponavljam još jednom, dogodile su se neke okolnosti na koje nisam mogao utjecati", kazao je župan Posavec.

Komentirao Plenkovića

Posavec je rekao da koalicija HDZ-a i HNS-a može izdržati do kraja, no da je ista ta koalicija jako naštetila HNS-u. 

Na pitanje da komentira afere ministra Kuševića, Posavec je kazao da će sve probleme koji su vezani uz ministra morati riješiti predsjednik vlade. 

Upitan bi li ministar Lovro Kuščević bio teret vladajućoj koaliciji da je on predsjednik vlade, Posavec je odgovorio: "Apsolutno."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.