HNS napao Kolindu zbog demografskih mjera

Foto: Patrik Maček/ Pixsell

PREDSJEDNICA je danas objavila svoje mjere koje bi trebale popraviti demografsku sliku Hrvatske.

Nedugo nakon Kolindinog obraćanja javnosti se obratila i ministrica obitelji Nada Murganić koja je ustanovila kako je više-manje sve što je predsjednica navela ionako u programu vlade.

''Sve što je predsjednica iznijela je u skladu s programom vlade, vlada je dobila izbore i ove ciljeve će ostvariti. Odmah, kada smo preuzeli dužnost, otvoreno je ministarstvo za demografiju. Činjenica je da je ovo međuresorni problem i zadatak cijelog društva. Mjere se već provode", rekla je ministrica.

Onda se javio HDZ-ov vladajući partner HNS koji je rekao da je sve što je Kolinda kazala lista lijepih želja te kako novac ne raste na drveću.

"Demografske mjere predsjednice RH većim su dijelom lijepa i pozitivna lista želja, no svi moramo biti svjesni da novac ne raste na stablima. U predstavljenim mjerama nema nažalost ni vremenskih rokova ni financijskog okvira.

HNS, što kroz aktivnu ulogu u vladi RH, što kroz dva resora za koja je direktno zadužen, zna da svaka mjera - bilo da je primjerice riječ o subvencioniranju kredita za mlade, što je dovelo do rađanja gotovo 200 beba u tim obiteljima, ili o ulaganju milijarde kuna u 1000 hrvatskih znanstvenika koji će zbog toga ostati u Hrvatskoj - zahtjeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost", kaže Batinić iz HNS-a

Dakle, ministrica Murganić kaže kako se dobar dio spomenutih mjera već provodi, a HNS ih zove listom želja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.