HGSS objavio dvije slike iz Vrgorca s istog mjesta u dva dana razlike, pogledajte

Foto: HGSS

SVE postaje Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u Hrvatskoj stavljene su u stanje pripravnosti za dodatni angažman na poplavljenom području naselja Kokorići pored Vrgorca bude li to potrebno, doznaje se u četvrtak od Tonija Poljaka iz Splitskog HGSS-a.

"Trenutačno je na poplavljenom vrgoračkom području 25 pripadnika HGSS-a, a bude li potrebno vrlo brzo se mogu dodatno angažirati naši pripadnici iz svih dijelova Hrvatske i doći pomoći," rekao je Poljak za Hinu.

Pročelnik komisije HGSS-a za spašavanje na vodama Rene Tonkli je kazao kako su na vrgoračkom poplavljenom području trenutačno angažirani pripadnici HGSS-a iz Splita, Makarske, Dubrovnika, Karlovca i Ogulina, ali u slučaju potrebe priključit će im se još HGSS-ovaca iz svih dijelova Hrvatske.

"Naših 100 članova iz svih dijelova Hrvatske u svakom je trenutku spremno otići pomagati na poplavljeno vrgoračko područje ako to bude potrebito," rekao je Tonkli za Hinu.

HGSS objavio dvije slike

Po Poljakovim riječima, trenutačno je 26 kuća u Kokorićima "odsječeno", a u deset njih je prodrla voda, no nitko nije životno ugrožen i sve je za sada pod kontrolom.

"Na poplavljenom području je angažirano pet naših čamaca kojima prevozimo ljude koji idu na posao, te "odsječenim" domovima dostavljamo potrepštine - hranu, plinske boce, dovozimo pijesak za zaštitne vreće i odlazimo u te domove premještati namještaj iz nižih u više dijelove ako je voda prodrla u njih," objasnio je Poljak. Dodao je kako su na terenu angažirani i pripadnici Crvenog križa i Hrvatske elektroprivrede (HEP).

"Radnici HEP-a isključuju struju u domovima na poplavljenom području kako ne bi došlo do kratkih spojeva," kazao je Poljak.

Istaknuo je kako razina vode na poplavljenom području raste te će tako i nastaviti sve dok traju kišne oborine.

A kakvo je tamo stanje najbolje opisuju dvije slike koje je objavio HGSS. Slike su nastale na istom mjestu, ali s dva dana razlike.

"Razlika u povećanju vodostaja u Kokorićima od gotovo metar i pol u protekla 2 dana jasno je vidljiva na fotografijama", stoji u objavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.