HDZ suspendirao Polančeca i protiv njega pokreće stegovni postupak!

"NA SJEDNICI Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice jednoglasno je odlučeno da se Damir Polančec suspendira sa svih stranačkih dužnosti te da se protiv njega pokrene stegovni postupak", priopćeno je na službenim HDZ-ovim stranicama. Polančec je odmah izbrisan iz popisa članova Predsjedništva HDZ-a na službenim stranicama stranke.

Podsjećamo, premijerka Kosor je jutros najavila da će HDZ tijekom dana razgovarati o sudbini Damira Polančeca, a poručila je i kako institucije pravne države moraju neovisno obavljati svoj posao.

"Nemam posebnog komentara na uhićenje Polančeca osim onoga što govorim od početka svojega mandata, a to je da državne institucije moraju raditi svoj posao neovisno i da imaju punu potporu Vlade, bez obzira na ime i prezime i pripadnost političkoj stranci. Naravno, pritom moraju voditi računa o temeljnom ustavnom načelu koje kaže da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja", komentirala je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor uhićenje sad već bivšeg člana Predsjedništva HDZ-a i bivšeg potpredsjednika Vlade.

"Što se tiče Vlade i što se tiče HDZ-a, dajemo punu potporu radu svih državnih tijela u borbi protiv korupcije bez obzira na ime i prezime", dodala je Kosor.

Milinović: Nismo razgovarali o Polančecu

Tijekom ranog prijepodneva Jadranka Kosor u prostorijama Vlade održala je i sastanak sa svojim ministrima. Na izlazu iz Banskih dvora u razgovoru s novinarima zadržao se Darko Milinović.

"Naravno da uhićenje Damira Polančeca šteti HDZ-u. Ne znam još hoće li biti izbačen iz stranke, dobit ćemo priopćenje", kazao je Milinović koji je rekao da se na sastanku u Vladi o Polančecu uopće nije razgovaralo! Sličnu je izjavu dao i Petar Čobanković, koji također tvrdi da su s premijerkom razgovarali o Ustavu i gospodarstvu.

O Polančecu večeras i koprivničko-križevački HDZ

O Polančecu će večeras raspravljati i HDZ Koprivničko-križevačke županije, potvrdio je predsjednik županijskog ogranka Stjepan Milinković. Predsjednik koprivničkog HDZ-a Damir Felak, pak, za sada ne želi davati nikakve komentare.

"Očitovat ćemo se večeras nakon skupštine", kazao je Milinović i dodao kako on osobno smatra da je Polančec nevin. "Žao mi je Damira Polančeca i njegove obitelji", kaže šef HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.