HDZ na Facebooku blago kritizirao ZDS, simpatizeri ga popljuvali: "Nikad više glas za vas"

Foto: Nikola Čutuk/ Pixsell, Screenshot: Facebook

HDZ ima velikih problema da se barem malo suprotstavi desnici. Kad je u pitanju neka škakljiva tema poput pozdrava Za dom spremni, HDZ-ovci kao da plešu po jajima.

Tomislav Karamarko hranio je radikalnu desnicu unutar stranke, a Andrej Plenković boji im se suprotstaviti. S jedne strane, Plenković zna da je unutar stranke snažna desna frakcija, a s druge strane velik dio HDZ-ovih glasača miljama je daleko od centra i riječ je o više-manje ekstremnim desničarima.

Taj HDZ-ov problem posebno je vidljiv posljednjih dana u podjelama oko pozdrava Za dom spremni. Jasno je, a i povjesničari su to rekli, da se radi o ustaškom pozdravu i da nikako ne možemo govoriti o starom hrvatskom pozdravu kao što je do jučer govorila predsjednica Kolinda. Plenković je sam rekao da mu je taj pozdrav neprihvatljiv, ali njegov HDZ jednostavno nema snage poduzeti išta više od toga. Tako su popustili pred jednim Markom Skejom, čovjekom koji otvoreno podržava fašističke režime, kad je sporni pozdrav maknut iz Jasenovca, ali odmah instaliran u Novskoj.

"Mogu jamčiti da se mi 1991. nismo borii za pozdrav ZDS", rekla je HDZ-ovka i izazvala bijes


A da HDZ ima velik problem jer bi svaka kritika ekstremne desnice značila i kritiku vlastitih članova, dobro pokazuje primjer s njihovog Facebooka. Oni su tamo prenijeli intervju kojeg je bivša HOS-ovka, književnica i HDZ-ovka dala za Večernji list. Ona je tamo izjavila kako se 1991. godine HOS-ovci nisu borili za pozdrav ZDS, već za Hrvatsku.

"Mogu jamčiti da se mi 1991. nismo borili za pozdrav ZDS, već za slobodnu i demokratsku Hrvatsku, za opstanak", rekla je Šojat, a baš je taj dio intervjua HDZ istaknuo u svojoj objavi.

 Zbog toga su ih popljuvali simpatizeri u komentarima.

"Kad će HDZ započeti s uklanjanjem neprimjerenih ploča s četničkim simbolima?! Možda vam je potrebno odobrenje vožda velikosrbina, milenog pupavca?!", napisao je jedan.

"Diletantan pokušaj pravdat skidanje ploče palim braniteljima u Jasenovcu. I da, na sljedećim izborima, moj glas nećete više dobit!"

Pupovac ne odlučuje samo tko je ustaša, ustašoid, kockoglavi ognjištar, filofašist i fašistofil, nego i tko je antifašist, sudionik tzv. "NOB-a", partizan, ustanik i udarnik. Tako i pok. Janko Bobetko "ne prolazi" sud almighty Milorada...

"Dakle, svaki CV u RH koji nije autorizirao Pupovac, ne valja.
Obzirom da je HDZ pokorio, sad mu je pripremi biti i predsjednik žirija izbora za "Miss Hrvatske", te sudjelovanje u odlučivanju o proglašenju bl. Stepinca svetim.
U narednom mandatu vjerojatno će biti proglašen predsjednikom svemira.
Bravo, HDZ".

"Pišete gluparije!
Jel postoji ijedna vojska na svijetu koja se borila za neki pozdrav?
Oni su samo ginuli pod tim pozdravom!! A to vama smeta?

"Pa nitko ni nije rekao da ste se borili za pozdrav, ali pod kojim pozdravom ste se borili za domovinu gđa. Šojat".

"Dotična s Fredom Matićem ismijava Hasanbegovića. Pa tko je ona? To je taj novi HDZ.

Baš me zanima koliko ce dobit glasova na slijedecim izborima".

"Za Judine škude se prodala, brani Sašu Broz, to je njezino demokratsko pravo, svatko ima pravo na svoj stav, no što s fb njezinog životnog partnera koji širi vjersku i nacionalnu mržnju? Je li to ta 'europeizacija' o kojoj Šojat zbori??

Stoga, ako Šojat 91. sa ZDS na rukavu nije bila ustaša, onda sve ostalo sto navodi o ZDS 2017. su obične floskule"

"HDZ sa plenkovićem na čelu dno dna nema isto kao i da su nam četnici na vlasti"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.