Hasanbegović o incidentu: "To je bila malo žešća rasprava"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZLATKO Hasanbegović stao je danas u obranu svojeg stranačkog kolege Davorina Karačića koji je u Skupštini Grada Zagreba prijetio Tomislavu Tomaševiću, javlja N1.

"Ne znam je li riječ o nasrtaju, nisam ni čuo ni vidio, ne mogu komentirati. Svi koji me poznaju znaju da sam protiv bilo kakvog nasilja, verbalnog ili stvarnog. Ovdje nije riječ o nasilju, nego o malo žešćoj raspravi s navijačkom pozadinom", komentirao je Hasanbegović.

Kaže da su posebno osjetljivi na Dinamo

Ipak dodao je da su norme iste za sve te da se ne smiju kršiti, ali dodao je i da su Neovisni za Hrvatsku posebice osjetljivi na Dinamo.

"Naš klub je nositelj duha tribine, interesa autentičnih Dinamovih navijača. Posebno smo osjetljivi kad se insinuira politička trgovina. Prošlog tjedna je u skupštini usvojen naš zaključak protiv privatizacije Dinana. Oni koji su Dinamov stadion vidjeli samo na malom ekranu ne mogu docirati klubu Neovisnih za Hrvatsku u kojem su tri osobe koje su odrasle na navijačkoj tribini", kaže Hasanbegović.

Osim toga, odgovorio je i na pitanje zašto je onda njihov zaključak prvo povučen pa onda vraćen na dnevni red.

"Iz politikantskog pokušaja intervencije lijeve oporbe u unaprijed dogovoran zaključak s navijačima. Preko naših leđa i preko Dinama su pokušali penetrirati u nešto o čemu ne znaju ništa i politički parazitirati na nečemu što je gradsko dobro, a to je Dinamo", kaže Hasanbegović.

Progovorio je i o zahtjevu Inicijative Narod odlučuje da potpise za referendum o izmjeni izbornih pravila provjerava Državno izborno povjerenstvo.

"Podupirem taj zahtjev i logično je da se u tu proceduru uključi DIP. Nema razloga iz politikantskih motiva to odugovlačiti, potpisi se mogu provjeriti u tjedan dana. Cilj je odugovlačiti, u duhu premijera Plenkovića je održavati status quo i odugovlačiti", prokomentirao je za N1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.