Gradska groblja pozivaju Zagrepčane na turu po krematoriju

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

ZAGREBAČKA Gradska groblja organiziraju Dan na Krematoriju. 

Bit će to, kako su najavili, tura po prostoru Krematorija "ususret blagdanu Svih svetih". Građani će, najavljuju, moći razgledati tehničke prostore gdje se odvijaju ispraćaji i kremaciji.

"Slijedom brojnih upita naših sugrađana, medijskih i produkcijskih televizijskih kuća vezanih uz teme ispraćaja, kremacije te procese koji se odvijaju unutar Krematorija, dana 22. listopada organiziramo 'Dan na Krematoriju', kako bi dali odgovore na sva dosad postavljena pitanja, prezentirali procese i omogućili zainteresiranima uvid u naše prostorije", najavljuju iz Gradskih groblja.

Kako će izgledati ture po Krematoriju

Djelatnici Krematorija zainteresirane će građane voditi u turama, a pokazat će im kremacijske peći, rashladne komore i druge zanimljivosti Krematorija. 

Sve će se odvijati 22. listopada. 

"Dana 22. listopada 2022. godine ugostit ćemo medije i manje grupe građana, do 15 osoba. Ukoliko se ukaže potreba za veće grupe od 15 osoba, organizirat ćemo dodatan termin, u skladu s obvezama i mogućnostima", navode iz Gradskih groblja.

Plan vođenja gruša obuhvaća 10 minuta uvodne prezentacije, 10 minuta šetnje od velike dvorane kroz odar, manipulativni hodnik, rashladne komore, do kremacijskih peći te 10 minuta za pitanja i odgovore. 

Od 10 do 11 sati Krematorij će biti otvoren za medije a od 11 do 15 sati Krematorij će moći razgledavati građani. Planiran je obilazak osam grupa po 30 minuta, a grupe su ograničene na maksimalno 15 posjetitelja bez najave. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.