Gradonačelnik Pule: Možemo je potrošio pola milijuna naših kuna i postigao ništa

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

PULSKI gradonačelnik Filip Zoričić zahvalio je sugrađanima što je referendum za Lungomare prošao bez incidenata i u skladu sa zakonom te ustvrdio kako su na toj priči iz pulskog Možemo "htjeli graditi političku priču".

"Možemo Pula htio je na ovoj priči graditi svoju političku priču. Trovali su, lagali, željeli iskoristili inicijativu i ljudi su im rekli 'ne', kao i svaki put dosad. Potrošili su pola milijuna naših kuna i postigli - ništa. No ja sam uvjeren da će Lungomare biti dostupan svima kao i danas", rekao je Zoričić novinarima nakon objave Gradskog izbornog povjerenstva da referendumu nije pristupila većina od ukupnog broja birača upisanih u popis birača Grada Pule, zbog čega nije ispunjen uvjet Zakona o referendumu.

Zoričić je rekao da je svo ovo vrijeme "bio nepristran, trpio udarce, ali i slušao građane koji su bili iziritirani radikalnim ponašanjem".

Referendum nije prošao

"Slušao sam i one kojima su utjerali strah za Lungomare, ali sam slušao i što govori investitor. Hotel je činjenica i, koliko vidim, taj hotel i park ispred njega malo kome i smeta. Puno veća briga je oko betonizacije ili zatvaranja obale i šetnice, što je direktno u domeni grada, i objekata u šumi i sličnog, za što je sam investitor rekao da nema planova graditi ih",  rekao je Zoričić. 

Ako je tako, onda, kaže, neće imati problem sjesti s Građanskom inicijativom i pronaći način kako jednom zauvijek papirnato zaključiti te dileme. "Moj je posao voditi računa o svim građanima, neovisno o tome jesu li glasali za mene i slažemo li se u svemu. Vjerujem da je ovo tema koja nadilazi stranačke boje i da ćemo je zaključiti bez onih koji su se pokušali politički okoristiti", zaključio je Zoričić.

Referendum za Lungomare u Puli nije uspio jer se u nedjelju na njega odazvalo svega 11.065 glasača, odnosno 22.71 posto Puljana, objavili su iz Gradskog izbornog povjerenstva. 

Da bi ishod referenduma bio valjan, moralo je izaći 50 posto birača plus jedan glas, odnosno 24.357 građana. Od građana koji su izašli na referendum 9716 bilo je za, a to je 88.55 posto, a 1256 građana ili 11.45 posto bilo je protiv, dok su ostali listići bili nevažeći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.