Grad Split protiv bivšeg hajdukovca: "Farsa se mora zaustaviti"

Foto; Video: Index.hr

GRAD SPLIT ipak nije odustao od tužbe protiv Darka Miladina, bivšeg hajdukovca koji uređuje hotel u Dioklecijanovoj palači. Problem je nastao zbog jedne prostorije koju je koristila umjetnička udruga Adria Art Annale. 

Prije godinu dana Miladin je s njima dogovorio i uređenje sobe koja se naslanja na njegov hotel, no s proljeća prostorija je zazidana i od tada traje spor umjetnika s investitorom. Grad Split tužio je u svibnju Miladina. Traže da se prostorija vrati, no do sada postupak nije ni mrdnuo jer Miladin nije primio sudski poziv i tužbu.

Nedavno je prostor prešao u vlasništvo države pa je čak najavljena i mogućnost da Grad Split odustane od tužbe.

"Očekivali smo najgore"

Danas je također bilo zakazano ročište, no sudac je mogao tek evidentirati da dostava nije bila uredna po četvrti put. Novo ročište zakazano je za početak iduće godine. Na ročištu je bio i Antej Jelenić, predsjednik udruge AAA, koja je umješač u postupku. Uz njega je bilo nekoliko simpatizera i aktivista.

"Miladinu je četiri puta poslana tužba, on je izbjegava primiti. Ugodno smo iznenađeni da Grad ustraje u tužbi. Očekivali smo najgore, da povuku tužbu čime bi bila izigrana cijela situacija. Hoće li Miladin i dalje izbjegavati poštare i nalog Grada da vrati prostor? Ovo zasad je prilično smiješno što se događa. Već mjesecima, pa skoro godinu dana, otkako je počeo s radovima, mi ne možemo raditi u udruzi. U prostoru i dalje rade. Malo su maknuli barikade, sada bojaju. Ne znam kako misle napraviti hotel, s jedne strane su rupa i željezna ograda, koja nas sprečava da uđemo, a oni i dalje rade do ponoći.

Gradonačelnik nam je rekao da će nas uputiti na zamjenika, ali nakon toga nas nije kontaktirao. Više puta smo ga zvali na razgovor. Želimo raščistiti ovu situaciju s pročelnikom Pavićem koji je pogodovao Miladinu. Zato želimo razgovor s Oparom da objasnimo o čemu se radi i da zatražimo da se prostor vrati umjetnosti i da u natječaju država da nama prostor jer nama i pripada kao umjetnicima. Nadamo se da će ova farsa završiti, sve skupa ovo predugo traje, mi ne možemo funkcionirati kao udruga. Jednostavno, bizarna je situacija. Svima je jasno da je ukrao prostor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.