Grad Split daje nagradu za životno dijelo. DIJELO

FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL, Facebook

Grad Split dodijelio je nagradu humanitarki Đordani Barbarić. Toliko pozitivnih reakcija Splićana na izbor dobitnika odavno nismo imali, nema sumnje da je priznanje otišlo u prave ruke. Građani su zadovoljni, sretni su što su gradske vlasti prepoznale osobu čije je ime sinonim za humanitarni rad.

Ali Grad Split ne bi bio Grad Split da pritom nisu napravili gaf. 

Na plaketi je otisnuto: 

"NAGRADA GRADA SPLITA ZA ŽIVOTNO DIJELO dodjeljuje se Gospođa ĐORDANA BARBARIĆ". 

Ne samo da je riječ dijelo napisana sa "ije" umjesto "je" nego se i Gospođa nekome dodjeljuje. 

Pošteni lektor sigurno će i na ostatku plakete pronaći nešto nad čime bi se sablaznio, recimo dolje gdje se navodi datum, stoji "2021.", ali ne i riječ "godina" nakon brojke. No to su sad već sitnice. 

S obzirom na to da dobar dio naših političara odbija vjerovati kako se "samnom" ustvari piše "sa mnom", da je kontenjer zapravo kontejner i da nema potrebe izgovarati tri puta istu stvar, primjerice, "ja, osobno, u svoje ime", ovo nas ni ne treba čuditi. 

Sjetimo se ovom prilikom i Damira Krstičevića, koji je pojam "pandemija" prekrstio u "pedemija". On je otišao, ali zato danas imamo župana Blaženka Bobana sa sada već slavnim citatom "a to je Oman 666, Deminem, sotona mala", koji je izgovorio kao da se radi o reperu Eminemu, a ne o imenu "Damien". Ali na promotivnom upaljaču HDZ-ova župana i filmskog kritičara barem piše "neka djela govore", a ne "neka dijela govore". 

Očito gradski i županijski HDZ imaju različite lektore. Eh, da im je to najveći problem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.