Prijavite govor mržnje: "Pazite kad šećete Cvjetnim trgom da vas četnički vikar ne zakolje"

Screenshot: Youtube

"PORUKA dragim Zagrepčanima, svima onima koji se šeću Cvjetnim trgom budite oprezni pošto je u blizini Crkva u kojoj stoluje, da parafraziram jednog srpskog ministra, četnički vikar. Dakle dragi moji Zagrepčani kad se šećete Cvjetnim trgom, pogotovo majke s djecom, pripazite da ne bi neki od tih četničkih vikara istrčao iz Crkve i malo, u maniri svojih najboljih klanja izveo svoj krvavi pir na našem najljepšem zagrebačkom trgu", s ovom je porukom gledatelje emisije "Na Markovom Trgu" pozdravio notorni voditelj Marko Jurič dodajući da možda ne bi bilo loše obilježiti tablama "pazi oštar četnik u blizini".

Jurič kao i Bujanec

Jurič je inače u tajništvu novosnovanih Hrvatskih novinara i publicista (HNIP) koji su predstavljani kao snažni pandan Hrvatskom novinarskom društvu. Jurič se tako u društvu Siniše Kovačića, Ivana Blažička, Ivana Hrstića i Vedrana Kukavice našao zbog dijeljenja stavova i govora mržnje poput njegova uzora Velimira Bujanca.

Zbog posljednjih rasističkih izjava i širenja mržnje glavni urednik TV Studenta, poznati filmaš i novinar Igor Mirković na svom Facebook profilu objavio je kako je podnio pritužbu zbog širenja mržnje u odjavi emisije Markov trg Z 1 televizije.



"Upravo sam podnio pritužbu Agenciji za elektroničke medije zbog emisije Markov trg televizije Z1, zbog širenja govora mržnje u odjavi (urednik poziva gledatelje da budu oprezni kada prolaze Cvjetnim trgom, jer je tamo pravoslavna crkva u kojoj su četnici koji im mogu nauditi).

Nikada nisam molio da se bilo koji moj post dijeli, ali ovoga puta vas molim da to učinite. Svatko od vas, tko osjeća potrebu, može podnijeti sličnu pritužbu. Uzet će vam 5 minuta vremena, a osjećat ćete se bolje.

Govna dižu glave i ne smije se šutjeti", napisao je Mirković.

 

 

Upravo sam podnio prituzbu Agenciji za elektronicke medje zbog emisiju Markov trg televizije Z1, zbog siranja govora...

Posted by Igor Mirkovic on Wednesday, January 20, 2016
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.