Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić: Svi lažu!

"TEKST objavljen na internetskim stranicama Index.hr notorna laž, očito smišljena radi diskreditacije glavnog ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića", glasio je odgovor glasnogovornika HRT Janoša Roemera koje smo upitali smatra li da bi ravnatelj Sutlić zbog moralnih razloga, ali samog zakona koji zabranjuje govor mržnje trebao ponuditi ostavku na mjesto prvog čovjeka Prisavlja.

> Ekskluzivno - Novinari HTV-a potvrdili za Index: Ravnatelj HTV-a novinarku nazvao četničkom kurvetinom

Iz odgovora kojeg smo dobili od glasnogovornika HRT-a razvidno je kako Sutlić zapravo ne vjeruje svojim urednicima i novinarima da je uopće upotrijebio izjavu "kurvetina četnička" za svoju novinarku Ivanu Dragičević Veličković.

Teorija zavjere

"Da je teza iskonstruirana vidi se, primjerice, po tome što se iz članka najprije čini da su svi svjedoci spornu izjavu čuli istodobno, a potom i da su je neki čuli na dan emisije, a neki idući dan", objašnjava Roemer za Index kojem je četvero novinara i urednika i to Maja Sever, Lela Knežević, Sanja Mikleušević kao i Robert Zuber potvrdilo da se incident dogodio. Štoviše, Sutlić je uvjeren u teoriju zavjere.

"U članku navedeni zaposlenici u to su vrijeme bili umiješani u prijavu Etičkom povjerenstvu protiv Glavnog ravnatelja u vezi s razgovorom vođenim zbog njihovih sukoba s nadređenim rukovoditeljem, glavnom urednicom Informativnog programa HTV-a (ta se prijava pokazala ispraznom) – doista je neobično, bez obzira na opravdanje navedeno u Indeksovom tekstu, da ovako „sočna izjava“ nije bila otkrivena tada, nego se otkriva gotovo dvije godine kasnije, i to upravo sad (možda su sudionici događaja ocijenili da je sada došlo povoljnije vrijeme za postizanje cilja koji tada nisu ostvarili)", naglasio je glasnogovornik Roemer u izjavi za Index dodajući kako će Sutlić pokrenuti odgovarajući sudski postupak protiv štete koja mu je nanijeta ovakvim neistinama.

Sestra udana u Beogradu

Glasnogovornik Roemer imao je na kraju potrebu dodati osobno mišljenje o ovom slučaju.

"Sestra Vanje Sutlića, za koju je javno vrlo dobro poznato da je s njom u vrlo dobrim odnosima, udana je također u Beogradu. Bi li doista bilo očekivano da takvom izjavom uvrijedi i najbližu vlastitu obitelj?", upitao se na kraju Roemer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.