Glasnogovornik suda opisao kako je pobjegao ubojica Čaleta

NAKON što je danas sredinom dana pravosudnim policajcima ispred Županijskog suda u Splitu pobjegao Branimir Čaleta, osumnjičenik za ubojstvo, portal Dalmacija Danas razgovarao je s glasnogovornikom suda Dinkom Mešinom.

>> U Splitu pobjegao Branimir Čaleta, ubojica trudne Ukrajinke. Traje velika potraga

"Jutros je na Županijskom sudu u Splitu održana rasprava protiv optuženika Branimira Čalete. Nakon što je rasprava završena, pravosudni policajci su zatvorenika odveli ispred zgrade suda. Nakon što je napustio zgradu suda, prilikom ulaska u kombi, pobjegao je pravosudnim policajcima.

Prema našim informacijama, još uvijek se nalazi u bijegu.

Ne raspolažemo informacijama koliko ga policajaca traži, ali za sve detalje morat ćete se obratiti Upravi za zatvorski sustav, s obzirom na to da su oni bili nadležni za zatvorenika", kazao je Mešin.

Upitan kako se moglo dogoditi da u takvom sustavu zatvorenik pobjegne, kaže:

"To morate pitati druge, sud nema ništa s tim. Sve je bilo u redu dok se nalazio u zgradi suda. Nakon što je napustio zgradu suda, prilikom ulaska u kombi dogodilo se što se dogodilo".

"Osoba je u bijegu i stavlja joj se na teret teško kazneno djelo. Koliko je opasna morat ćete pitati policiju", poručio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.