Gdje je Škoro bio '91.? U Americi. "Nisam baš veliki borac"

Foto: FaH/Novosti/Panoprama

MIROSLAV ŠKORO, na čiju se predsjedničku kandidaturu gleda kao pokušaj krajnje desnice da postavi svog predstavnika na jednu od vodećih političkih pozicija, u presudno vrijeme najžešćih ratnih sukoba početkom 90-ih - uopće nije bio u Hrvatskoj.

Naime, maneken nacionalističke desnice, koja redovito izražava netrpeljivost prema onima koji su pobjegli "dok se pucalo" i domoljublje mjeri prema tome tko je gdje bio 1991. godine, u to je vrijeme svoje dane provodio u Americi.

Novosti su iskopale intervju koji je Škoro dao 1995. za tadašnji tjednik 'Panorama', u kojem je kazao: "Od 1989. godine sam četiri-pet puta letio na relaciji Hrvatska - SAD. U trenutku agresije na Hrvatsku moja supruga je bila trudna, čekali smo dijete i kada je ono bilo spremno za let avionom, vratili smo se u Hrvatsku."

"Smatrao sam da trebam biti uz suprugu"

Novinarka je u intervjuu podsjetila pjevača da su mu mnogi zamjerili izbivanje iz Hrvatske jer su i oni imali trudne žene. "Smatrao sam da trebam biti uz suprugu", odgovorio je Škoro i nastavio: "Da sam i bio ovdje, nisam baš veliki borac, nisam vičan oružju. U životu se nisam potukao. Mislim da sam bio koristan i u SAD-u."

Na pitanje je li istina da je spriječio objavu intervjua u 'Globusu' koji je navodno trebao biti objavljen pod naslovom ‘Škoro je pobjegao, on je kukavica’, Škoro je u intervjuu za 'Panoramu' odgovorio: "Ako imaju takav intervju, neka ga slobodno objave. Ja sam 1989. godine uredno odjavljen odavde i prijavljen u SAD-u. Da sam dobio poziv za mobilizaciju, odazvao bih se, ali ne znam kako bih se ponašao."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.