Gasi se Business.hr

PREDSJEDNIK Uprave Bonnier Business Pressa donio je odluku o potpunom gašenju Business.hr tiskanog i web izdanja.

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik je zbog izuzetno loših prihoda od oglašavanja odlučio ugasiti Business.hr. U zemljama u kojima su prihodi nešto bolji, poput Slovenije u kojoj se taj list izdaje pod nazivom Finance, nastavit će se s izdavanjem tiskanog i internet izdanja, ali će zbog drastičnog rezanja troškova doći do otpuštanja zaposlenika.

Business.hr je osnovala švedska medijska grupacija Bonnier AB, koja posluje u dvadeset zemalja svijeta u kojima Bonnier AB ima 150 tvrtki.

Kako doznajemo, grupacija se našla na izrazitom udaru globalne financijske krize, a koja je vlasnike potaknula na drastično smanjenje obima poslovanja. Vlasnici su u tri godine u Business.hr uložili preko 10 milijuna eura, međutim prema posljednjim pokazateljima poslovni prihod je pao za 70 posto. Riječ je o direktnom padu prihoda od oglašavanja kojeg, kako doznajemo, u Businessu drže glavnim uzrokom gašenja.

Naš izvor nam kaže da su oglašivači Business.hr zaobilazili u širokom luku iz razloga što je kritički i otvoreno pisao o svim temama, a na što oglašivači nisu naviknuli jer su nekritički bili tretirani u pojedinim hrvatskim medijima.

Neizvjesna sudbina

Glavna urednica projekta i predsjednica Uprave Đurđica Klancir, poslijepodne je na stranicama Business.hr portala izvijestila da se Casten Almqvist, predsjednik Uprave Bonnier Business Pressa, povlači iz investicije u Hrvatskoj zbog recesije i problema u poslovanju Bonnier Business pressa u skandinavskim i baltičkim zemljama.

Klancir napominje kako se nastavljaju razgovori s mogućim partnerima o nastavku projekta pod  novim vlasnicima. Dnevne novine izlazit će svakako do kraja ožujka, dok je budućnost web izdanja zasad neizvjesna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.