Gardijska brigada protiv Bajage: Vrijeđa nas njegov koncert u Varaždinu

Foto: Pixsell/Dusko Marusic

NAKON što su se takozvani branitelji pobunili protiv koncerta Momčila Bajagića Bajage na Danima piva u Karlovcu, sad se protiv popularnog glazbenika pobunila i 7. gardijska brigada. 

>> Nakon Bajage takozvani branitelji žele zabraniti festival ojkanja

>> Hrvatska - zemlja kojom vladaju zabranitelji i vjerski fanatici

Bajaga je morao otkazati svoj karlovački koncert, a sada 7. gardijska brigada Pume ima problem s njegovim angažmanom na Špancirfestu, javlja Varaždinski.hr

Prenosimo njihovo priopćenje:

"Nije nam namjera nametati zabrane"

"Mi kao branitelji borili smo se za slobodnu i demokratsku Republiku Hrvatsku - demokratsku u smislu da svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, da pjeva i sluša što želi, ali da se pritom poštuju drugi bez da ih se vrijeđa i ponižava.

Nije nam namjera nametati neke zabrane, ali kao branitelji i građani imamo pravo na svoje stajalište, a još više na poštovanje kakvo imaju svi veterani u demokratskim zemljama. Smatramo kako je krajnje uvredljivo za sve Varaždinke i Varaždince, a posebice za hrvatske branitelje, organizirati nastup srpskog pjevača Momčila Bajagića-Bajage koji je tijekom Domovinskog rata zajedno sa ostalim izvođačima iz Srbije otvoreno podupirao velikosrpsku agresiju na teritoriju međunarodno priznate Republike Hrvatske.

Prije 23. godine u Varaždinu dočekani smo kao heroji koje se slavilo, bacalo cvijeće, a danas izgleda kao da se sve to zaboravilo. Vrijedi li danas netko tko dolazi na jedan dan u Varaždin kako bi animirao ljude više nego što vrijede živi heroji, ranjenici i zarobljenici koji su branili iste te ljude prije 23. godine?

Danas kada se zna kako je dotični svojim pjesmama veličao četništvo i ljude koji su ubijali po našoj zemlji, potrebno je zapitati se kakav primjer dajemo sami sebi, našim braniteljima i njihovim obiteljima, našim mladima koje je potrebno učiti kako se teško stvarala naša domovina?

>> Desničari tvrde da je Bajaga pjevao četničke pjesme u Kninu, evo istine o tome

Danas kada su odnosi sa Srbijom sve gori jer njihova politika ni dan danas nije se promijenila prema Hrvatskoj, a mi se opet kao kroz povijest međusobno svađamo, i to radi jednog pjevača.

Štoviše, promislimo o osjećajima obitelji 175-orice poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i obitelji civila ubijenih prilikom oslobađanja grada Varaždina, županije i diljem Lijepe naše koje zasigurno ne žele slušati repertoar dotičnog nad grobovima svojih sinova, muževa, očeva....

Ponavljamo još jednom, nismo ni za kakve zabrane, no neki red i poštovanje bi trebao postojati.

Jer ukoliko sami sebe ne poštujemo, što možemo očekivati od drugih", stoji u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.