Gadafijev sin: Britanski zastupnici su odvratni i nemoralni

SIN LIBIJSKOGA vođe Moamera Gadafija na pitanje o puštanju lokerbijskog bombaša je članove britanskoga parlamenta nazvao u "odvratnima i nemoralnima". U intervjuu za SkyNews, Saif al Islam je stao u obranu britanskog premijera Gordona Browna i "njegovih prijatelja" po pitanju njihove odluke o puštanju Abdelbaseta al Megrahija iz zatvora.

Nakon puštanja zatvorenika iz škotskog zatvora, na britanskoga predsjednika vlade je izvršen velik pritisak zbog sumnji da odluka o puštanju nije donesena zbog "samilosti", što je navedeno u službenom objašnjenju" već zbog političkih pregovora između Velike Britanije i Libije. Ali kad je Saif al Islam upitan je li Gordon Brown imao direktnog utjecaja na pregovore o puštanju zatvorenika, Gadafi je negativno odgovorio.

Sakupljanje političkih poena na ljudskoj tragediji

Govoreći o kritikama koje su se u političkim krugovima pojavile nakon Megrahijevog puštanja, al Islam je rekao da i američki i britanski političari tragediju jednog čovjeka i njegove obitelji koriste u vlastitu promociju. "To je tragedija, a njihovo ponašanje je nemoralno. U Londonu je to posebno istaknuto. Političke stranke koriste ovu ljudsku tragediju za skupljanje političkih poena ususret izbora. Odvratni su!", oštro je osudio Libijac političke prepirke koje traju od sudske odluke o puštanju al Megrahija.

U trenutku kad je Abdelbaset al Megrahi izašao iz aviona i kročio na libijsko tlo, al Islam ga je dočekao i podigao mu ruku u znak pobjede. Mnogi su u tome vidjeli političku gestu što je izazvalo kritike svjetskih razmjera. Al Islam je naglasio da je to samo bilo pozdravljanje okupljene mase, ali je dodao da smatra da je al Megrahi "100 posto nevin". 

Podsjetimo, na zrakoplovu kompanije PanAm koji je 21. prosinca 1988. uzletio s londonskog aerodroma Heathrow prema New Yorku, je nakon 40 minuta leta na visini od 9.400m, odjeknula eksplozija u prostoru za prtljagu. Eksplozija je ubila svih 259 putnika i članova posade, a pod gorećim dijelovima raspadnutoga zrakoplova koji se srušio na škotski grad Lockerbie je stradalo još 11 osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.