Fritzlova supruga bi mogla biti kazneno gonjena

AUSTRIJSKO državno odvjetništvo istražuje je li supruga Josefa Fritzla znala za zločine svog monstruoznog partnera. U međuvremenu je dio Fritzlovih kuća prodan, kuća u Amstettenu još je uvijek na prodaji, a republika Austrija traži povrat novca koje je potrošila na pomoć žrtvama.

Znalo se da izricanjem doživotne kazne Fritzlu nije gotov cijeli proces. Državno odvjetništvo sada istražuje je li Fritzlova supruga znala ili sumnjala u zločine koje je u podrumu kuće u Amstettenu činio njen suprug. To je pitanje načeo jedan njemački odvjetnik koji je ustvrdio kako je nemoguće da Fritzlova žena tako dugo nije znala za zločine.

Možda kazneni postupak i protiv Fritzlove supruge?

Državno odvjetništvo reklo je kako je već dobilo mišljenje policije, te kako njihova procjena oko toga hoće li i kakve će korake poduzimati još uvijek predstoji.

Krajem travnja je u stečajnom postupku prodano tri Fritzlove kuće. Radi se o kućama u Waidhofenu, Kematenu i St. Pöltenu. Kuća u kojoj je Fritzl počinio svoje zločine, ona u Amstettenu, još uvijek traži novog vlasnika.

Bit će tijesno

Ured za graditeljstvo traži da se prostorije u kojima je Fritzl držao svoju kći i djecu koju je s njom napravio zatvore, budući da su izgrađene ilegalno. Kuća bi trebala biti prodana do kraja lipnja, a već su odbijeni brojni "dubiozni komercijalni ponuditelji".

Još se uvijek drži tajnim identitet kupaca Fritzlovih kuća, ali rečeno je kako se radi o investicijskim grupama, ne privatnim osobama. Fritzl je sam u proces prodaje nekretnina uključen preko stečajnog upravitelja Wernera Anzböcka.

U svakom slučaju će stečajni postupak protiv Fritzla biti tijesan. Osim što duguje blizu četiri milijuna eura na 20 različitih vjerovnika, sad se umiješala i država. Austrija traži da se preko stečaja namiri za novce koje je već potrošila na pomoć Fritzlovim žrtvama.

F.M.
Foto: AFP
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.