"Fritzl zna da će doživotno biti u zatvoru, priznat će krivnju i napomenuti da nije monstrum"

ODVJETNIK austrijskog monstruma Josefa Fritzla je naveo kako je njegov klijent svjestan da će doživotno završiti iza zatvorskih rešetaka.

"Ima 73 godine. Duljina kazne mu nije bitna", rekao je odvjetnik Rudolf Mayer austrijskoj novinskoj agenciji APA. Dodao je i kako će Fritzl priznati krivnju po svim točkama optužnice, ali i napomenuti kako "nije seksualni monstrum", kao što o njemu pišu mediji, te kako je "Elisabeth volio na svoj način".

Presuda već 20. ožujka?

Suđenje Fritzlu u austrijskom St. Pöltenu započinje 16. ožujka. Optužnicom se Fritzla tereti za ubojstvo djeteta, silovanje, incest, držanje u zatočeništvu i ropstvo. Očekuje se kako će biti proglašen krivim po svim točkama optužnice i osuđen na doživotni zatvor. Suđenje bi trebalo biti ekspresno i presuda Fritzlu bi trebala biti izrečena već 20. ožujka.

43-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja 2008. godine.

Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Preostalo troje djece Fritzl je uzeo u svoju "zakonitu" obitelj, a svojoj supruzi je rekao da je novorođenčad njihova odbjegla kći ostavila ispred kućnih vrata uz poruku neka se oni brinu o djeci.

I.M.
Foto: Bild

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.