Fratar iz Čapljine objavio tužan video o teoriji evolucije

Foto: Facebook

FRANJEVAC iz Čapljine se, ničim izazvan, na Fejsu odlučio pohvaliti nepoznavanjem osnovnoškolske biologije.

Naime, čapljinski fratar Bože Radoš, koji na Facebooku redovito objavljuje svoje propovijedi i monologe, nedavno se odlučio obrušiti na jednu od najpoznatijih teorija u povijesti znanosti - teoriju evolucije prirodnim odabirom, koju je prvi postavio čuveni Charles Darwin.

>> "Podrijetlo vrsta" Charlesa Darwina proglašeno najutjecajnijom knjigom u akademskoj povijesti

No unatoč bezbrojnim dokazima za teoriju evolucije, koji se protežu kroz cijeli niz znanstvenih područja, od genetike do istraživanja fosila, fra Bože odlučio se pohvaliti vlastitim neznanjem ustvrdivši kako u svijetu postoje dvije vrste ljudi - oni koji vjeruju u Boga i oni koji vjeruju u - "životinjska carstva".

Geni kameni vs. geni majmunski

"Odaberi iza čega ćeš stati. Jesu li tvoji geni geni kameni, iza kojih stoji Bog, ili iza tebe stoje geni majmunski", rekao je fra Bože u snimci koju je objavio na Fejsu.

Možda bi netko fra Boži trebao objasniti da teoriju evolucije priznaje čak i Katolička crkva, i to od davne 1950. godine, kada je papa Pio XII. u enciklici "Humani generis" napisao kako "ne postoji nesuglasje između nauka Katoličke crkve i teorije evolucije".

Pogledajte snimku!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.