Francuz osumnjičen za ubojstvo sina na Šipanu pušten iz pritvora uz jamčevinu

JAMČEVINA od 50 tisuća eura za 73-godišnjeg Jacqueua Courrea, francuskog državljanina osumnjičenog za ubojstvo vlastitog sina Robina Courreaua na Šipanu, trebala bi biti dovoljan garant da Courreau neće pokušati pobjeći iz Dubrovnika, odnosno Hrvatske.

Naime, on je danas pušten iz pritvora, a zabranjeno mu je napustiti Dubrovnik do završetka istrage. Francuzu osumnjičenom za ubojstvo oduzeta je i putovnica kao i druge isprave s kojima bi, eventualno, mogao prijeći granicu.

Podsjetimo, Courreau je ubijen na otoku Šipanu i to u mjestu Luka Šipanska gdje je boravio posljednje tri godine. S teškim ga je ozljedama glave "našao" njegov otac te je organiziran hitan prijevoz u Opću bolnicu Dubrovnik preko Suđurđa. Nažalost, ozljede su bile preteške te ga liječnici nisu uspjeli spasiti. Francuz je posljednjih nekoliko godina živio na ovom dubrovačkom otoku, gdje se doselio sa svojom sada već bivšom suprugom koja je porijeklom sa Šipana.

Prema neslužbenim informacijama, Courreau tijekom ispitivanja pred istražnom sutkinjom ubojstvo sina nije priznao. Treba naglasiti kako je Courreau već odslužio zatvorsku kaznu i to za ubojstvo dviju žena i jednog muškarca u Maroku, a istražni sudac još uvijek očekuje sudski materijal iz Maroka.

M.M.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.