Francuski ministar zdravstva: Dobrobit cijepljenja AstraZenecom je veća od rizika

Foto: Epa

"FRANCUSKE zdravstvene službe ne vide razloga za obustavu cijepljenja AstraZenecom unatoč tome što su to napravile neke druge europske zemlje", rekao je danas francuski ministar zdravstva Olivier Veran.

Zdravstvene vlasti u Danskoj, Norveškoj i Islandu obustavile su danas upotrebu cjepiva AstraZenece nakon izvješća o stvaranju krvnih ugrušaka kod nekih koji su bili cijepljeni, piše Reuters.

Veran je rekao kako je francuska Agencija za sigurnost lijekova s nadležnim službama iz Europske unije savjetovala da nema razloga za obustavu cijepljenja cjepivom kompanije AstraZenece.

"Dobrobit veća od rizika"

"Dobrobit cijepljenja AstraZenecom se u ovom trenutku smatra većom od rizika", rekao je Veran.

Dodao je kako nadležne agencije nastavljaju s istragom u Francuskoj i u inozemstvu te da je Britanija, koja je AstraZenecom cijepila milijune građana, također navela kako nije primijetila neki veliki rizik od cijepljenja tim cjepivom.

Veran je kazao kako je od pet milijuna Europljana cijepljenih AstraZenecom samo oko 30 njih imalo problema sa zgrušavanjem krvi.

"Sustavno promatramo svaki prijavljeni slučaj ozbiljnih nuspojava. Svaki slučaj se analizira kako bi se utvrdilo je li uzročno povezan s cijepljenjem", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.