Novi, "teški zračni udari" na glavni grad IS-a

Foto: FAH

FRANCUSKE zračne snage sinoć su bombardirale sirijski grad Raqqu, uporište Islamske države. "Sve mete su uništene", rekao je, prenosi CNN, savjetnik francuskog ministra obrane.

"Napad...koji je uključivao 10 mlaznih lovaca izveden je istodobno iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Jordana. Bačeno je dvadeset bomba", stoji u priopćenju koje je poslalo francusko Ministarstvo obrane.

Operacija koja je izvedena u koordinaciji s američkim snagama, pogodila je zapovjedno središte, središte za novačenje džihadista, skladište streljiva i logor za obuku boraca, rečeno je u priopćenju.

Djelatnik francuskog Ministarstva obrane kazao je za Associated Press kako su napadi bili "masovni" i da su uništena dva položaja ISIS-a u Raqqi.

"Uništeno je zapovjedno sjedište ISIS-a, džihadistički centar za regrutaciju i skladište oružja i municije. U drugom velikom napadu uništen je teroristički kamp za obuku", kazao je djelatnik.

Napadi na ISIS - samoobrana

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius je, govoreći na summitu G20, kazao da su francuski napadi u Siriji akt samoobrane.

"Francuska je kazala da, budući da je primila prijetnje ISIS-a i da je napadnuta od strane ISIS-a, će reagirati u okviru samoobrane. To je ono što smo danas napravili zračnim napadima u Raqqi", kazao je.

Nosač aviona Charles De Gaulle na putu prema Perzijskom zaljevu


Francuski nosač aviona Charles De Gaulle priprema se za put prema Perzijskom zaljevu, što znači da bi uskoro moglo uslijediti još više francuskih napada u Siriji.

Teroristi Islamske države priopćili su da u napadima nitko nije stradao te da su Francuzi uz pomoć američkih snaga pogodili napuštene lokacije.

"Teški zračni udari" u ranojutarnjim satima

Reuters javlja da su "teški zračni udari" nastavljeni kroz noć i u ponedjeljak ujutro, vjeruje se da su francuski borbeni zrakoplovi pogodili dva kampa za uvježbavanje militanata i jedno skladište oružja unutar ili u okolici de-facto glavnog grada Islamske države.

"Moglo se čuti više od 30 eksplozija na području grada Raqqe", rekao je Rami Abdulrahman koji rukovodi Sirijskim opservatorijem za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji.

"Nejasno je jesu li eksplozije izazvali zračni napadi ili drugo oružje. Islamska država je ograničila kretanje unutar grada, zbog čega je teško prikupiti podatke o žrtvama," dodao je Abdulrahman.  

Raid aérien français sur Raqqah en Syrie

Raid aérien français sur Raqqah en Syrie :1 centre de commandement et 1 camp d’entraînement de Daech détruits.

Posted by Armée française - opérations militaires OPEX (page officielle) on Sunday, November 15, 2015

 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.