FOTO U Puli se nasukao teretni brod, nema ozlijeđenih

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

TERETNI brod Agios Rafail, koji plovi pod grčkom zastavom, nasukao se danas ujutro u Puli u uvali Jamica ispod Muzila. Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a nema ni štete za okoliš, doznaje se u pulskoj Lučkoj kapetaniji.

Riječ je o teretnom brodu koji je trebao prevesti teret kamena iz štinjanske vale u Italiju.

Kako se neslužbeno doznaje, kapetan broda je, iz zasad neutvrđenih razloga, zadržao kurs prema Muzilu umjesto da skrene prije lukobrana. Uslijed tog manevra brod je nastavio ploviti prema Muzilu i zabio se pramcem u stijene.

"Ono najvažnije - nema ozlijeđenih ni onečišćenja mora"

Zahvaljujući vlastitom pogonu, brod se krmom uspio izvući sa stijena te otploviti na sigurno. Trenutno brod plovi prema štinjanskoj vali, gdje će inspektori Ministarstva mora i Lučke kapetanije Pula obaviti očevid te pokušati utvrditi točan uzrok nesvakidašnje pomorske nesreće u pulskom akvatoriju.

"Ono najvažnije - nema ozlijeđenih ni onečišćenja mora. Dolaskom na mjesto događaja vidjeli smo da je brod jednom trećinom nasukan, međutim u kratko vrijeme on se sam svojim pogonom uspio odsukati", izjavila je kapetanica Lučke kapetanije Pula Dolores Brenko Škerjanc.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.