FOTO Studenti FSB-a organizirali prosvjedno roštiljanje

Foto: Neva Žganec/Pixsell

ISPRED Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu studenti su točno u podne organizirali prosvjedno roštiljanje, prenosi HRT. Tako su reagirali na vijest da se njihova menza, koja posluje posljednjih 25 godina, iz tehničkih razloga zatvara do daljnjeg. Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu zatražio je od Državnog inspektorata koji je zatvorio menzu da je ponovno otvori.

Jučer iznenada zatvorena menza na FSB-u

"Državni inspektorat jučer je naprasno zatvorio restoran uz obrazloženje da visina stropa nije dovoljna. Menza FSB-a otvorena je 2005. godine i 17 godina visina stropa nije predstavljala problem, a jučer je naprasno predstavila problem, pa su studenti doslovno izbačeni iz restorana tijekom ručka", kazao je Nikola Kordić, student FSB-a i član Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Istaknuo je da je zatvaranje menze iznenadilo i Upravu Fakulteta. Ne znaju koji je točno povod i razlog tome. Zato se, dodaje Kordić, i raširila studentska inicijativa. "Budući da studenti ne mogu računati na prehranu od strane države, studenti su simbolično pokazali da se mogu organizirati za sebe", napomenuo je Kordić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.