Poplave u BiH

FOTO I VIDEO Ovako večeras izgleda Sarajevo

Foto: Index.hr

U SARAJEVU i okolnim mjestima nastao je kaos uslijed obilnih padalina, zbog kojih su nastale velike poplave, a u pojedinim dijelovima već je počela evakuacija građana.

Najkritičnija mjesta u sarajevskoj županiji su Otes, Ilidža, Reljevo, Rajlovac, kao i dijelovi Republike Srpske koji se nalaze blizu Sarajeva - Trnovo, Kijevo, Pale, Istočno Sarajevo...

 

"Mještani napuštaju kuće"

Reporter Indexa obišao je Ilidžu i Otes te javio da je veliki broj kuća poplavio, zbog čega se vrši evakuacija građana.

"Voda je ušla i u naš dom, ali stanje nije previše kritično, dok je susjed morao napustiti kuću jer je ona mnogo bliža rijeci Željeznici. U Osijeku, gdje ja živim, već je nekoliko mještana napustilo kuće, dok je u Otesu situacija mnogo gora", javio je Indexu jedan od mještana. Osijek je, da ne bude zabune, dio Sarajeva, naselje koje se nalazi kod Ilidže.

"Nasipe prave za ne daj Bože"

U Otes, naselje kod Ilidže, došle su vatrogasne službe, kao i veliki broj kamiona koji dovode šljunak kako bi napravili nasipe i spriječili dodatno izlijevanje rijeke iz korita.

"Ove nasipe prave za ne daj Bože, a na putu prema Vogošći je još gore", rekao nam je jedan od prolaznika.

Put prema Vogošći zahvata i Rajlovac, gdje se nalazi punionica kisika Messer. Postoji velika opasnost da bolnice ne pronađu zamjensko postrojenje za kisik, zbog čega bi mogli trpjeti pacijenti, a to bi moglo imati tragične posljedice.

Željeznica poplavila poznati restoran

Na Ilidži je poplava pogodila i poznati restoran Seje Brajlovića koji se nalazi u neposrednoj blizini rijeke Željeznice.

Na fotografiji iznad možete vidjeti kako izgleda Željeznica tijekom skoro cijele godine i kakva je situacija sada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.