FOI Postdiplomski studiji za stručnjake koji su najtraženiji na tržištu

Foto: PR

U TIJEKU je natječaj za upis studenata na poslijediplomske sveučilišne studije na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (Sveučilište u Zagrebu), na kojima se obrazuju stručnjaci kojih najviše nedostaje na tržištu rada. Sigurnost informacijskih sustava, e-učenje, menadžment – u fokusu su pojedinih novih i moderniziranih studijskih programima, koji polaznicima daju potrebna znanja, ali i certifikate za karijerno napredovanje. 

Poslijediplomski specijalistički studiji: 

•    Upravljanje sigurnošću i revizija informacijskih sustava 

Ovaj poslijediplomski specijalistički studij namijenjen je širokom krugu potencijalnih polaznika: inženjerima i specijalistima koji u praksi projektiraju i realiziraju sustave sigurnosti, revizorima informacijskih sustava, članovima uprava nadležnim za sigurnost, članovima uprava nadležnim za interne revizije, direktorima i rukovoditeljima sektora informatike, voditeljima ureda za reviziju, voditeljima sektora za sigurnost i drugim sličnim profilima. Studij je usklađen s nizom međunarodnih stručnih kompetencija, poput ISACA, GIAC, ECCOUNCIL i IAPP. U program studija integriran je cjelokupni pripremni tečaj za polaganje vodećih svjetskih stručnih certifikata iz ovog područja poput CISSP-a. Nakon završenog studija dobiva se akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica upravljanja sigurnošću i revizijom informacijskih sustava, univ.spec.inf

•    Menadžment poslovnih sustava 

Cjeloživotno obrazovanje je nužan uvjet za uspješan razvoj karijere suvremenih menadžera i rukovoditelja. Stoga, studij je namijenjen svima koji žele steći nova znanja iz područja vođenja i upravljanja suvremenim poslovnim sustavima, bez obzira na to djeluju li u privatnom ili javnom sektoru. Menadžerima u velikim sustavima, kao i poduzetnicima u malim i srednjim poduzećima, studij će omogućiti unapređenje svakodnevnog praktičnog djelovanja. Nakon završenog studija dobiva se akademski naziv sveučilišni/a specijalist/ica menadžmenta poslovnih sustava

•    E-učenje u obrazovanju i poslovanju 

Najnoviji studij FOI-ja osmišljen je kao rezultat interdisciplinarnog istraživanja i praktične primjene znanja potrebnih specijalistima za istraživanje, planiranje, uvođenje, primjenu, savjetovanje i analizu primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u različitim oblicima obrazovanja odnosno e-učenju. Studij omogućuje polazniku bolje izglede za zapošljavanje, napredovanje te za podizanje kvalitete rada nastavnika u obrazovnom sustavu primjenom IKT pa do realizacije inicijativa u privatnom sektoru u području neformalnog i informalnog obrazovanja. Nakon završenog studija dobiva se akademski naziv sveučilišni specijalist/sveučilišna specijalistica e-učenja.

Poslijediplomski doktorski studij informacijske znanosti 

Na poslijediplomskom doktorskom studiju iz područja društvenih znanosti iz znanstvenog polja informacijskih i komunikacijskih znanosti student se upoznaje sa suvremenim istraživanjima i najnovijim dosezima u domeni informacijskih znanosti kao i interdisciplinarnim istraživanjima vezanim uz informacijske znanosti. Završetkom studija studenti stječu akademski naziv doktor znanosti (dr.sc.).

Više informacija na sljedećem linku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.