ESPN-ova ekipa dobila nagradu za priču o srpskom bjeguncu i košarkašu Miladinu Kovačeviću

MILADIN KOVAČEVIĆ je košarkaš optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda opasnih po život američkom državljaninu Bryanu Steinhaueru, a njegovo ime se nalazi i na Interpolovoj tjeralici. Kovačević trenutno u Srbiji slobodno živi i igra košarku u drugoj ligi.

Producent ESPN-a Yaron Deskalo i novinar Jeremy Schaap osvojili su prestižnu nagradu Emmy za najbolju sportsku priču koja pod imenom "Wanted: Fugitive" opisuje slučaj Miladina Kovačevića koji je u New Yorku prebio kolegu koji je nekoliko mjeseci bio u komi te zatim pobjegao uz pomoć srpskih političara u Beograd.

Deskalo i Schaap pokušali su doći do Kovačevića no on nije bilo raspoložen za razgovor. Stoga su razgovarali s nekoliko srpskih političara te donijeli i nekoliko reakcija iz Amerike oko slučaja. Američki senator Charles Shummer zaprijetio je opet Srbiji da će im SAD ukinuti pomoć ukoliko ne osude Kovačevića koji bi u SAD-u za navedeno djelo dobio maksimalno 25 godina zatvora, dok je u Srbiji maksimalna kazna 20 godina zatvora.

Proces protiv Kovačevića stoji

Iako je protiv Kovačevića podignuta optužnica, suđenje mu još nije počelo jer su njegovi branitelji uložili žalbu na optužnicu. Suđenje može početi tek kada Kazneno vijeće riješi žalbu, a nije poznato kada će to biti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.