Ekstremni desničari iz Kurzove vlade odbacuju kritike međunarodnih intelektualaca

Foto: Hina

AUSTRIJSKA Slobodarska stranka (FPOe) žestoko je kritizirala poziv na bojkot njezinih ministara u novoj austrijskoj vladi, koji je uputila skupina međunarodnih intelektualaca, a koje FPOe smatra "posljednjim ostacima ljevice".


Taj apel, objavljen jučer na portalu Le Mondea, "proziran je manevar posljednjih ostataka ljevice koja želi nanijeti štetu novoj austrijskoj vladi", rekao je glavni tajnik FPOe-a i europski zastupnik Harald Vilimsky.

"Nijedan ozbiljan političar današnjice neće pridati važnost tim glasovima iz prošlosti."

"Ne skrećimo pogled: baštinici nacizma doista su dobili važne pozicije u novoj austrijskoj vladi", ističe se u apelu napisanom pod palicom Benjamina Abtana, predsjednika Europskog antirasističkog pokreta EGAM, te bivšeg francuskog ministra vanjskih poslova Bernarda Kouchnera.

FPOe u vladi Sebastiana Kurza

Ministri FPOe-a koji su sredinom prosinca ušli u vladu kancelara Sebastiana Kurza "ugledni su i sposobni političari kojima se ništa ne može predbaciti", poručio je Vilimsky.

Austrijski ministar Gernot Blumel (OeVP), reagirajući na apel u četvrtak navečer, pozvao je sve kritičare da novu austrijsku vladu "sude po djelima".

Među potpisnicima apela su lovci na naciste Serge i Beate Klarsfeld, vođe organizacije Sinovi i kćeri Židova deportiranih iz Francuske, zatim bivši predsjednik Istočnog Timora i dobitnik Nobelove nagrade za mir Jose Ramos-Horta, bivši španjolski ministar vanjskih poslova Miguel-Angel Moratinos i bivša kanadska premijerka Kim Campbell.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.