Ekonomist Ante Babić više nije direktor Business.hr-a



ANTE Babić, bivši ekonomski strateg Iva Sanadera, pa kasnije nezavisni ekonomski stručnjak, sin Mate Babića, više nije direktor Business.hr-a, portala i dnevnika u vlasništvu bosanskohercegovačkog tajkuna Muje Selimovića.

Kuloarima su kolale priče da je Babić dobio otkaz nakon tek nešto više od dva mjeseca na čelu tvrtke, i to zbog namještanja poslova svojoj supruzi, ali Babić je mirno i oštro demantirao takve tvrdnje.

"Nisam dobio otkaz, nego sam odlučio odustati od projekta, i to zato što sam predlagao jedan poslovni plan, nisam dobio potpunu podršku za njega, pa sam u takvom okruženju smatrao da nemam što više raditi jer nemam otvorene ruke za provođenje svojih zamisli", rekao je Babić za Index.

Negira sukob interesa

Nije htio pretjerano govoriti o tome u kakvoj se atmosferi rastao od poslodavca, samo je istaknuo da su imali različite zamisli vođenja projekta.

Čvrsto je demantirao glasine o sukobu interesa. "To apsolutno nije točno, kao prvo, moja supruga ima firmu koja je 15 godina u vrhu marketinga, a osim toga, ona je prva pozvana u projekt, dok sam ja tek kasnije angažiran. Nadalje, Business.hr je privatna firma, razumio bih da je interes vladao da sam bio direktor u Vjesniku pa da mi je supruga dobila nešto, ali privatna tvrtka može angažirati koga hoće za projekt koji hoće. Ponavljam, činjenica je da je moja supruga angažirana prije mene, i to zbog toga što marketinški biznis u toj tvrtki nije funkcionirao", rekao je Babić.

Od stopostotnog vlasnika Business.hr-a Muje Selimovića do zaključenja ovog teksta nismo uspjeli dobiti komentar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.