Ejup Ganić će biti izručen Srbiji?

U LONDONU danas započinje sudska rasprava o zahtjevu za izručenje bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića Srbiji. U svojem zahtjevu, Srbija navodi da je Ganić "odgovoran za napad na pripadnike JNA u Sarajevu 1992. godine".

Komentirajući zločine koji mu se stavljaju na teret, Ganić je rekao da se radi o "politički motiviranoj optužnici", prenosi BBC.

Proces za izručenje Ganića počeo je 13. travnja i Srbija je na tom ročištu dostavila zahtjev za njegovo izručenje, kao i dokumente na osnovu kojih to traži. Srpski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je da je predviđeno da ročište traje do 16. srpnja i da očekuje da će londonski sud pozitivno riješiti zahtjev Srbije.

Ganić je uhićen 1. ožujka na aerodromu Heathrow u Londonu na osnovu tjeralice koju je Srbija raspisala za njim i još 18 osoba iz BiH "zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu 3. svibnja 1992. godine". U posljednja četiri mjeseca Ganić se nalazio u kućnom pritvoru u Londonu odakle je kritizirao britansku vladu naglašavajući da "radi policijski posao za srpske vlasti".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.