Stari grad Dubovac od sutra otvoren za posjetitelje

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Karlovački spomenik Stari grad Dubovac ponovno će u utorak u cijelosti biti otvoren za posjetitelje nakon što je 2. lipnja zatvoren ulaz u Branič kulu, na prvi i drugi kat zbog učvršćivanja drvene konstrukcije, objavili su Muzeji grada Karlovca.

Tijekom radova u lipnju moglo se posjetiti samo dvorište, suvenirnicu i restoran tog spomenika feudalnog graditeljstva na humku iznad Kupe.

Nakon završenih radova na statičkoj otpornosti drvenih elemenata, sada će biti moguće posjetiti Branič kulu s postavom te najvišim karlovačkim vidikovcem kao i izložbu "Arheologija i speleologija - iz tame podzemlja do svjetla spoznaje" koja je postavljena u suradnji s Arheološkim muzejom iz Zagreba, istaknula je voditeljica marketinga i odnosa s javnošću Muzeja grada Karlovca Josipa Vukelić.

Radove je izveo Gramont Goršić iz Karlovca po elaboratu tvrtke Intrados projekt iz Zagreba, a vrijednost radova je 13.095 eura bez PDV-a. 

Nadzor je vršila tvrtka Geoxpert projekt. Suglasnost za radove i elaborat dao je Konzervatorski odjel u Karlovcu, koji je vršio konzervatorski nadzor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.