Dvojica muškaraca se spasila s goruće 17-metarske jahte kod Malog Drvenika

JUTROS oko 4,30 sati je kod otoka Mali Drvenik potonula jahta "Xo", a dvojica muškaraca koja su bila na njoj uspjeli su se spasiti.

Na 17-metarskoj jahti, koja je bila privezana u uvali Vela Rina, je iz još neutvrđenih razloga oko 1,45 sati buknuo požar. U tim trenucima na jahti su se nalazila dva hrvatska državljanina R.K. i D.K koji su sa nje pobjegli u pomoćnom gumenom čamcu. Objasnili su da su nakon paljenja motora vidjeli gusti dim iz unutrašnjosti jahte te su odmah upalili sve protupožarne aparate.

U akciju spašavanja i gašenja je odmah po dojavi krenuo brod "Pojašin" Lučke kapetanije Split te vatrogasci na brodici "Florijan" iz Kaštel Gomilice. Vatrogasci su oko 4,30 sati ugasili plamen nakon čega je jahta potonula na dubini od 67 metara, izvijestilo je Ministarstvo mora. Djelatnici kapetanije i vatrogasci su do 9 sati ujutro bili na mjestu gdje je jahta potonula, jer se strahovalo da će iz tankova, u kojima je bilo 300 litara dizela, početi istjecati gorivo u more.

Iz Ministarstva kažu kako do sada nije došlo do istjecanja goriva. Inspektori Lučke kapetanije Split danas će obaviti očevid kako bi utvrdili kako je došlo do požara na jahti u vlasništvu leasing kuće iz Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.