Dva dječaka u Francuskoj skočila kroz prozor za vrijeme požara, spasili ih susjedi

Screenshot: YouTube/RTE News

DVA brata skočila su u utorak s prozora na visini od deset metara i tako se spasila od požara koji je zahvatio dio stambene zgrade u francuskom gradu Grenobleu.

Dječake stare 10 i 3 godine dočekali su i uhvatili stanari zgrade te su braća prošla bez ozljeda, osim što su se nadisali dima, piše ABC News.

Na videosnimci ovog dramatičnog događaja vidi se kako stariji brat prvo drži mlađeg, a zatim ga ispušta u ruke stanara koji su spremno čekali ispred zgrade. Stariji brat je nakon toga sam skočio s prozora i pao u naručje svojih susjeda.

Dječaci su hospitalizirani zajedno sa 17 drugih stanovnika zgrade, prenose mediji. Četiri osobe koje su uhvatile dječake također su odvedene u bolnicu kako bi liječnici provjerili jesu li nakon hvatanja mališana zadobili prijelom kostiju.

"Pokušali smo razbiti vrata, ali nismo uspjeli"

Athoumani Walid, 25-godišnji student, slomio je zglob dok je pomagao uhvatiti dječake. Rekao je da je prvo čuo vriskove, a zatim izašao iz apartmana kada je vidio da je u obližnjem stanu izbio požar.

"Nismo znali što da radimo. Pokušali smo razbiti vrata, ali nismo uspjeli", rekao je Walid za Associated Press.

Walid i još nekoliko sustanara zatim su izašli van i povikali dječacima da im skoče u naručje. Dodao je kako se nada da će njegovo sudjelovanje u spašavanju dječaka promijeniti percepciju nekih stanovnika susjedstva o opasnosti imigranata.

U svibnju 2018. 22-godišnji migrant u Francuskoj spasio je dijete koje je visjelo s balkona i nakon toga dobio francusko državljanstvo. Uspio se popeti na četvrti kat stambene zgrade u samo nekoliko sekundi i spasiti maleno dijete.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.