Duje Marasović kao nekad Reagan: S Kerumom idemo protiv Koalicije mržnje

NETKO SE ljetos našalio pa je Duju Marasovića, šefa splitskog HDZ-a prozvao Ronaldom Reaganom hrvatske politike. Danas je nadimak u potpunosti opravdao. Reagan je stvorio pojam Carstva zla, a dr. Duje Koaliciju mržnje!

"Koalicija mržnje uživa podršku ljevičarskih medija, a mrze Crkvu i Boga"

Nakon što se ispričao da se nije jučer javljao na mobitel jer je vozio po autocesti do Zagreba i ministra Milinovića, pojasnio je zašto HDZ ide s Kerumom na izbore. Trebalo mu je za to nekoliko misli.

"Mislim da bi trebali otvoreno razgovarati. Ovo su državni izbori, dogovor je napravio vrh stranke koji zna najbolje kako dobiti izbore. Misao broj dva je sljedeća. Kukuriku koalicija je koalicija mržnje po temelju, sadržaju i određenju. Uživaju neviđenu podršku medija, i to nije slučajno. Svaka druga pomisao je heretička, svaki pojedinac primitivac. Oni mrze Crkvu, Boga, svakoga tko stavi ruku na srce dok svira hrvatska himna. Sasvim je logično što se stvorila snaga koja će reći "ne" Koaliciji mržnje", pojašnjavao je Marasović, koji ne vidi u čemu je problem. HDZ će, kaže, i dalje biti oporba u Gradu Splitu i samostalno će na izbore za gradske fotelje. To mu je bila treća misao.

Pitanje hoće li HDZ-ovci glasati za HDZ, Marasoviću primitivno?!

Pitali su ga novinari, hoće li HDZ-ovci i nakon sporazuma s Kerumom glasati za HDZ, jer mnogi kažu da neće.

Novinaru koji je postavio pitanje, Marasović je odgovorio sljedeće. "Ovo je čista provokacija. E moj Petranoviću, vrijeđa me kad netko koristi primitivne termine", nije se dao zbuniti Marasović, koji je očito doživio potpuno amneziju. 

"Nikada nisam rekao da je gradonačelnik rekao da je pukao i da se treba liječiti", posuo se Marasović pepelom. Riječ je o onom poznatom duelu na otvaranju Boat Showa prije dvije godine, kada je Kerum prvo rekao Marasoviću da je kreten i da je pukao. Doktor je potom napravio isto što i svaki profesionalac u bijelom mantilu. Nakon dijagnoze prepisao je terapiju. Sada tvrdi da nije. A je, što se može lijepo vidjeti i na You Tubeu. Svi vide, samo Duje i njegovi HDZ-ovci ne vide.

"Vi niste saživjeli sa temeljima demokracije"

Marasović je teško odlijevao brojnim napadima novinara, koje je sve krstio ljevičarima, saveznicima Koalicije mržnje. Naročito mu je teško palo inzistiranje na odgovorima novinara Ivice Proface. Evo što je njemu odgovorio.

"Vi očito još niste saživjeli sa temeljima demokracije", briljirao je danas načisto šef splitskog HDZ-a.

Sanader o Kerumovoj kako je HDZ pljačkao 17 godina: "Mi smo katolici. Praštamo"

Dobar je bio i Ante Sanader, županijski povjerenik, koji je jutros bio na Braču, a onda je brže bolje po nalogu šefice Jace pohitao u Split da svima objasni kako priču o pobuni u splitskom HDZ-u lansiraju ljevičarski novinari i portali, što ih veseli, jer je to očit znak da je zavladala panika među njima, a ne unutar HDZ-a.

Što je sve Kerum govorio za HDZ, Sanadera u principu ne zanima. "Mi smo katolici. Praštamo. Držimo se tih načela", vrlo je precizno pojasnio zašto ne zamjeraju Kerumu što im je na javnim skupovima govorio kako su 17 godina pljačkali narod i državu.

"Naši birači neće se morati misliti za koga će, HDZ ili Keruma"

Što se Sanadera, Marasovića i Živka Nenadića, direktora izborne kampanje HDZ-a u 10. jedinici tiče, savez sa Kerumom je logičan i normalan. Marasović bi pod jednu kapu sve koji su protiv Koalicije mržnje. Direktor kampanje HDZ-a nije još dogovorio detalje oko financiranja sa HGS-ovcima, ali hoće. Možda se iznenadi Kerumovim zahtjevima.

Nenadić je za kraj imao i poučnu priču. "Evo, kad sam dolazio, kaže mi jedan čovjek da je super što smo potpisali sporazum sa Kerumom, jer se sad ne mora misliti koga će zaokružiti. Mislim da to najbolje govori kakvu smo sinergije polučili ovim sporazumom HGS - HDZ", kazao je Nenadić. Još mu je nejasno zašto se sad digla tolika galama oko saveza sa Kerumom i zašto se to tumači kao znak slabosti HDZ-a, kad SDP koalira sa tri stranke, a nitko ih ne proziva.

Pitali smo svu trojicu HDZ-ovaca, kako komentiraju da je vrh stranke dao prednost Kerumu ispred svih splitskih HDZ-ovaca. "Vi očito bolje od nas znate tko će biti na listama, jer mi to još ne znamo", ogradio se Sanader.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.