Društvo Marjan: Jeramaz obmanjuje javnost i vrijeđa

DRUŠTVO Marjan reagiralo je na jučerašnju skandaloznu retoriku HGS-ovog gradskog vijećnika i Kerumovog arhitekte Zorana Jeramaza, koji je oštro napao prosvjede Splićana radi gradnje restorana Fani Horvat na Prvoj vodi. Za organiziranje prosvjeda optužio je, ni manje, ni više, nego "polupismene novinare". 

Jeramaz ignorira i negira

"Jeramaz je iskazao apsolutno ignoriranje i negiranje Zakona o prostornom uređenju i građenju te strateškog prostornog plana za područja posebnog obilježja kao što je Park šuma Marjan. Nakon ovakvog istupa ne čudi na da se godinu dana od početka izrade PPPPO-a nije gotovo ništa napravilo. Da stvar bude gora, sve se događa nakon što je Urbanistička inspekcija Ministarstva zaštite okoliša utvrdila da prije donošenja PPPPO-a nije moguće graditi nove ugostiteljske građevine u Park šumi Marjan. Unatoč svemu, gradska vlast pokreće postupak izdavanja rješenja za građenje na dosad netaknutom prirodnom šumskom zemljištu na Prvoj vodi. Gradnja ugostiteljskog objekta planira se na prostoru koji je u naravi šumsko zemljište, a ne na umjetno nastalom nasutom dijelu kupališta", upozorili su iz Društva Marjan.

Kerumov arhitekt u agoniji zbog Prve vode: Strava i bol!

"Danas vas treba tužit. Vi morate odgovarat za one laži koje iznosite po novinama. To je strašno. Bilo bi osnovno da malo pročitate GUP, da pročitate što znači Marjan. Ovo je sramota. To boli. Koliko malo vi volite i malo radite za svoj grad. Tri su osnovna plana, prostorni plan županije, grada i GUP. Nikakvi PPO, PO, PPO nula četiri ne postoji, to su izmišljotine i ne znam zašto padamo na takve sitne stvari. Vi uništavate naš osnovni zakonski dokument, a to je GUP", pjenio je jučer Jeramaz objašnjavajući zašto ne treba biti protiv toga da se šefu napravi restoran na Prvoj vodi. 

Ne razumije pa prezire

Jeramaz je i inače poznat po tome što kada nešto ne razumije, to automatski i prezire. Tako je sa kulturom, a tako, očito, i s Marjanom. Čovjek je projektirao Joker i zakon tumači kako njemu i gazdi odgovara. Vide to i u Društvu Marjan. Kažu da Jeramaz obmanjuje javnost tvrdnjom da je član društva. Nije. Jer da je, odmah bi ga izbacili. Kao što su izbacili i Keruma, koji je ušao u povijest Splita kao prvi gradonačelnik kojem je oduzeta titula počasnog predsjednika Društva Marjan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.