Društvo Marjan dobilo prijetnje: "Ne zna se kada će vlasnik ubiti nekoga"

Foto: Facebook, Index

DRUŠTVO Marjan objavilo je jučer na svojoj Facebook stranici kako su primili prijeteći mejl koji potpisuje Božidar Viduka, magistar geodezije i geoinformatike, odnosno poruku s linkom na tekst objavljen na opskurnoj stranici hop.hr.

Taj tekst također potpisuje spomenuti Viduka, a vrvi prijetnjama prema Društvu Marjan i onima koji se protive legalizaciji u park šumi Marjan, odnosno upisivanju u zemljišne knjige da su čestice na Marjanu pod posebnim pravnim režimom zaštite, propust koji je zaključkom Gradskog vijeća od travnja prošle godine odlučeno da će biti ispravljen.

Priča se aktualizirala nakon što je nezavisni vijećnik prozvao gradonačelnika Oparu da laže

Priča se ponovo aktualizirala nakon što je prošlog tjedna oporbeni gradski vijećnik Ante Čikotić prozvao gradonačelnika da nije uputio zahtjev državnoj geodetskoj upravi za upis posebnog pravnog režima za čestice koje se nalaze u park šumi Marjan. Gradonačelnik je potom odgovorio kako je uputio zahtjev Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

A Viduku, koji je i ranije zagovarao interese bespravnih graditelja na Marjanu, smeta ustvari što je Marjan park šuma te što se zaključkom gradskog vijeća o upisu u zemljišnih posebnog pravnog režima, za koji se zalagala i udruga Društvo Marjan, konačno ne preostaje više nikakva mogućnost za eventualnu legalizaciju ili gradnju.

Piše tako Viduka, a mi korigiramo pravopisne i druge pogreške, sljedeće: "Ljudi koji žive u jednim izgubljenom vremenu - socijalizmu, komunizmu kada je nekretnina bila DRŽAVNA, ničija i svačija. U tom kontekstu platforma "Marjan svima a ne samo njima" pokušava raspolagati PRIVATNIM VLASNIŠTVOM i odlučivati u ime vlasnika što nije dozvoljeno. Ovo što ću sada navesti je DRASTIČNO  i upozoravajuće.

Ako netko ometa privatno vlasništvo, vlasnik ga smije ubiti kao zeca i pri tome ne odgovara 

U AUSTRALIJI ako netko smeta privatni posjed - vlasništvo - ranč - vlasnik ga ima pravo ubiti i ne odgovara za ubojstvo neželjenog posjetitelja. 

Ista takva kombinatorika je i u nekim američkim državama ako netko smeta privatno vlasništvo, vlasnik ga smije ubiti kao zeca i pri tome ne odgovara. 

Naveo sam ove činjenice jer na teritorijalnom prostoru Republike Hrvatske vodio se je "krvavi rat" što znači da još uvijek u privatnim bunkerima ima oružja i streljiva. Ne zna se kada će vlasniku "pasti rolete" i posegnuti za oružjem i ubiti nepozvanog i neželjenog gosta na svom vlasništvu.

Osobno bih preporučio osobama s neprimjerenim komentarima da si ne kompliciraju život jer život je vrlo kratak

Nije se jedanput pročitalo u tisku da je susjed ubio zbog povrede međne linije. Kada je sve to poznato, oda uvredljivi komentari i podcjenjivački komentari od osoba na društvenoj mreži Facebooku "Marjan svima a ne samo njima" i "Društvo Marjan" mogu očekivati malo nezgodnije reakcije privatnih vlasnika. 

Osobe koje boluju od PTSP-a praktički imaju dokument da su u danom trenutku "neuračunljivi" što može za nekog imati smrtne posljedice.

Osobno bih preporučio osobama s neprimjerenim komentarima i onima koji ne vladaju materijom da si ne kompliciraju život jer život je vrlo kratak i ne bi ga trebalo izgubiti prerano".

Srđan Marinić: Prijavili smo prijetnje policiji

Srđan Marinić iz Društva Marjan rekao nam je u telefonskom razgovoru kako je prijavio prijetnje policiji te kako ovo nije prvi put da bespravni graditelji ili njihovi podržavatelji prijete Društvu Marjan.

Opskurna desničarska stranica koja se predstavlja kao nezavisni portal

Inače, opskurna desničarska stranica hop.hr na kojoj je prijeteći tekst objavljen nastoji se prikazati kao medij, odnosno "nezavisni news portal" premda nije upisana u Upisnik elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije. Osim toga, na njihovim stranicama ne postoji niti impressum iz kojeg bi se vidjelo tko je urednik, a tko novinari i novinarke koji objavljuju svoje tekstove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.