Evo koliko je novih sumnjivih slučajeva. Beroš: Upitno je je li kemijska ozljeda

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon tri potvrđena slučaja trovanja koja su uslijedila nakon konzumacije pića koje proizvodi Coca-Cola, i četvrtog koji se provjerava, pojavilo se još sumnjivih slučajeva.

Kako doznaje Index, ukupno je šest slučajeva u kojima se sumnja na kemijsku ozljedu jednjaka nakon konzumacije pića. Kod većine, riječ je o lakšim slučajevima.

"Nasreću, radi se o lakšim simptomima i neće ostati u bolnici", rekao je za Index ministar Vili Beroš. 

Kazao je kako u ovom trenutku još nije jasno kod koliko se od tih sumnjivih slučaja doista radi o kemijskoj ozljedi, a koliko o psihogenoj reakciji. Kazao je kako situacija poziva na oprez, ali da ne treba širiti paniku. 

Podsjetimo, nakon što je prije četiri dana čovjek u Rijeci hospitaliziran s kemijskom ozljedom jednjaka nakon što je popio Romerquelle, o čemu su nadležni javnost obavijestili tek jučer, sinoć se pojavila informacija o još dva slučaja u Zagrebu i trećem suspektnom. Sve tri osobe su bile hospitalizirane, no jedna je još sinoć otpuštena iz bolnice.

Jedan mladić koji je među dva potvrđena dva slučaja u Zagrebu konzumirao je Coca-Colu koju je kupio na automatu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Odvjetnica čovjeka kojem je još u svibnju spržen jednjak nakon konzumacije mineralne u restoranu jučer je za Index potvrdila da je on također pio Romerquelle.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.