DOZNAJEMO Zapaljena kuća bivšeg glavnog državnog odvjetnika: "Pronašli smo tragove krvi koji idu u šumu"

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Vatrogasci Supetar

VIKENDICA bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog zapaljena je jučer navečer. Kako neslužbeno doznajemo, vatra je zahvatila veći dio prizemlja, a u kući je naknadno pronađena kanta benzina.

Očevid je preuzelo Državno odvjetništvo, istražuju se uzroci požara te visina nastale materijalne štete.

Do požara je došlo u Postirama u 21.30 sati, a na teren je izašlo 18 vatrogasaca. Pristup požaru uključivao je navalu uz korištenje dišnih aparata, gašenje vodom, a izvršeno je i odimljavanje raspršenim mlazom, uklanjanje šuta i ostataka namještaja iz objekta te njihovo natapanje u dvorištu.

Požar je ugašen za 36 minuta.

Vatrogasci za Index: Pronašli smo tragove krvi

Kako je vatrogasna intervencija izgledala i što su sve vatrogasci vidjeli u kući Ortynskog, doznali smo od zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića-Dragana.

"Dobili smo dojavu iza 21.30 sati, na intervenciju je krenulo 18 vatrogasaca s 5 vozila. Kada smo došli, požar prizemlja je bio u razbuktaloj fazi, bila je velika temperatura. Kada smo lokalizirali požar, krenuli smo u gašenje i pretragu kuće.

Naime, na vratima je u dvorištu primijetili smo dosta krvi, taj krvavi trag protezao se 300-400 metara do ceste Supetar-Pučišća, i potom se gubio u šumi. Isprva smo mislili da je netko ozlijeđen tko je bio u kući, međutim, pretragom smo shvatili da nije bilo nikoga.

Kad smo se popeli na prvi kat, osjetio se snažan smrad benzina, a onda smo pronašli kantu. Odmah smo obavijestili policiju i ogradili cijelo mjesto do njihovog dolaska", kazao nam je zapovjednik supetarskih vatrogasaca.

Ortynski za Index: Da, to je moja kuća

"Da, to je moja kuća, to nije sporno, ali više od toga ne želim komentirati", kazao nam je Ortynski.

Doznaje se i kako su značajne policijske snage upućene na Brač.

Podsjetimo, Ortynski se na čelu Državnog odvjetništva Ortynski se zadržao samo četrnaest mjeseci (od 2001. do 2002. godine), a potom je podnio ostavku, navodeći kako se na DORH vrše medijski pritisci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.