Dosad neviđeno: Splitski HDZ dotaknuo dno zahodske školjke

DOSAD nezamislivo zbilo se danas na Skupštini splitsko-dalmatinske Županije. Zbog iznenadnog odlaska nekoliko HDZ-ovih vijećnika na zahod, propala je točka o izvršenju proračuna?! HDZ-ovci su točku pokušali vratiti u dnevni red, čime su izazvali gnjev oporbe, koja je napustila sjednicu.

"Mi u ovakvoj farsi ne želimo sudjelovati. HDZ je opalio pljusku županu Sanaderu. Očito je da se radi o njihovim unutarstranačkim sukobima, a mi nećemo dopustiti da se to odrazi na rad Skupštine", nije mogao sebi doći SDP-ovac Veljan Radojković.

Situacija je uistinu apsurdna jer Županijom uz pomoć Kerumovog HGS-a vlada HDZ. Kako je moguće da im točke ne prolaze radi vlastitog neodgovornog članstva?!

Osveta Krune Peronje

Župan Ante Sanader pravio se kao da nije ni osjetio "šamarčinu", koju spominje Radojković. Lupio mu je, dakako, kao i prošle godine, kada se župan razvlastio svojih ovlasti, najopasniji stranački oponent, nedavno smijenjeni šef županijskog HDZ-a Kruno Peronja. Svakako nije pomoglo što je upravo Sanadera šefica zadužila da sredi stanje u organizaciji koju je donedavno vodio Peronja. 

Smijenjeni, ali ne i zaboravljeni Peronja ovim je manevrom vrlo jasno demonstrirao da još ima utjecaja u stranci. Mirnim glasom, kao da se ništa nije ni dogodilo, pokušao je vratiti točku ponovno u dnevni red, no na koncu je odlučeno da se o tome raspravi na idućoj sjednici Županijske skupštine.

Tehnički problem odlaska na zahod

Najjači je bio Sanader. "Ljudi su morali na zahod, ovo je tehnički problem", kazao je novinarima splitsko-dalmatinski župan. Obraz mora da mu je još bridio od šamarčine.

Za ovakvo jadno stanje najviše je zapravo kriva neodlučna šefica stranke, koju su prozvali brojni viđeni članovi splitskog HDZ-a, nezadovoljni nedostatkom čvrstog vodstva i vizije.

Ona im je uzvratila tako da ih je u potpunosti izignorirala početkom veljače kada je donijela lijepe vijesti u Brodosplit. Dugo je mislila što će i kako će, odlučila se tek raspustiti Županijsku organizaciju i šutnuti Peronju. Evo, pokazalo se da to ni izdaleka nije bilo dovoljno, jer HDZ je danas zaista dotaknuo samo dno. Zahodske školjke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.