Dodik zbog mladića koji se u BiH ubio zbog snimke najavio pooštravanje zakona

Foto: Borislav Zdrinja/ZIPA/ATAImages/PIXSELL

SAMOUBOJSTVO 22-godišnjeg mladića iz BiH, Mladena Dulića, koji si je oduzeo život nedugo nakon što je na društvenim mrežama objavljen videozapis u kojemu ga se ismijava dok traži posao, izazvalo je oštre reakcije u toj zemlji, a kažnjavanje odgovornih je zatražio i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na videozapisu naziva "Molba za rad na benzinskoj pumpi", koji je objavljen na YouTubeu i TikToku, vidljivi su radnik benzinske crpke i mladić koji ispunjava zahtjev za prijam na posao. Pritom zaposlenik postavlja uvredljiva pitanja mladiću, nastojeći ga ismijati. 

Mediji u BiH, pozivajući se bliske Dulićeve prijatelje iz općine Laktaša na sjeveru BiH, navode kako je on počinio samoubojstvo zbog objavljivanja videozapisa jer više nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje.

Tužiteljstvo provodi istragu, policija uhitila radnika benzinske

Zbog toga slučaja policija je uhitila Veljka Trišića, radnika benzinske crpke s videozapisa. Tužiteljstvo provodi istragu.

Jedan od boraca za radnička prava u BiH, Dražen Pejaković, napisao je na društvenoj mreži kako se radi o nasilju nad radnicima.

"Ovima koji su zbog snimke poslali u smrt mladog čovjeka mogu poručiti da je njegova smrt vama na duši", napisao je Pejaković.

Vlasnik benzinske crpke izrazio je sućut obitelji zbog nesretnog slučaja. Mediji prenose da je uhićenom radniku dao otkaz.

Dodik: Oni koji su snimili snimku i širili je, zaslužuju snositi kaznenu odgovornost

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik osudio je ismijavanje mladića i zatražio kažnjavanje odgovornih.

"Osuđujem sve one koji su snimili i javno širili snimku. Zaslužuju snositi javnu osudu i kaznenu odgovornost", napisao je Dodik na Twitteru.

Najavio je pooštravanje zakonskih propisa kako bi se sankcionirala "ovakva vrsta nasilja, kojom se ugrožavaju druge osobe".

Brojni građani i javne osobe osudili su objavljivanje videozapisa ismijavanja mladića Mladena Dulića te upozorili na opasnosti od zloporaba putem društvenih mreža.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.