Dodik i Kusturica snimaju "Na Drini ćuprija": Zbližila ih zajednička borba 90-ih godina

PREMIJER Republike Srpske Milorad Dodik danas je sa kontroverznim redateljem Emirom Kusturicom razgovarao o snimanju filma "Na Drini ćuprija" temeljenom na knjizi nobelovca Ive Andrića.

Kusturica je na predstavljanju ovog projekta rekao kako ga za premijera Republike Srpske veže zajednički politički angažman sa početka 90-ih godina. Podsjetimo, početkom 90-ih godina Milorad Dodik je sa "Klubom nezavisnih zastupnika" u parlamentu Republike Srpske bio oporba vladajućem SDS-u kojega je vodio haški optuženik Radovan Karadžić. 

Kusturica bi u sklopu projekta snimanja "Na Drini ćuprija" želio izgraditi "Kamengrad" kako bi se Drina i Višegrad vratili u "oplemenjeno filmsko područje". Redatelj želi da scenarij ide tako da se isti čovjek u filmu rodi tri puta te bi time "pokrio" vremensko razdoblje od 300 godina. Dodik u izgradnji cijelog novog grada vidi turističku šansu za to područje Republike Srpske. Obećao je da će njegova Vlada pružiti potrebnu logistiku za izgradnju "Drevnograda", piše Press. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.